Referencer

BEMÆRK, WWW.SMUKTLIV.DK OPDATERES IKKE LÆNGERE

Referencer fra arrangører

 

Her er et udpluk af de tilbagemeldinger, jeg har fået på mine foredrag om seksuelle overgreb og vold:

 

Arrangør: Ålborg Kommune, Koordinator for Seksuel Sundhed Marlene Qvist Simoni

"Pernille sluttede en temadag af om ”udsatte unge og seksualitet” for fagfolk i Aalborg kommune på en meget rammende og direkte måde. Alle var dybt opslugt og gik hjem med en masse at tænke over i forhold til egen praksis. Det var vigtigt for mig som arrangør at få Pernille til Aalborg og fortælle, fordi måden hun bruger sin egen historie på er så hudløs ærlig og meget brugbar for os, som arbejder med de unge.

 

Der var mange der gik derfra med Pernilles bog og som bagefter har sagt at det var meget brugbart at høre Pernille fortælle og at de fik en øjenåbner i forhold til at se faresignalerne hos udsatte unge".

 

 

Arrangør: Thisted Kommune, Udviklingskonsulent Tessa Rind Kudahl

”Pernille har en fantastisk evne til at fange deltagernes opmærksomhed fra første øjeblik. Hun formår, at formidle hendes personlige historie med en dyb respekt for fagpersoners potentialer og muligheder i praksis, men også med en hudløs ærlighed, der giver anledning til store betydningsfulde refleksioner både undervejs og efterfølgende.

 

Det gennemsyre derfor foredraget, at Pernille ikke blot vil dele ud af hendes egne erfaringer, men i høj grad også brænder for at gøre en forskel for udsatte børn. Denne sammenkobling af det personlige og det faglige, gør foredraget helt unikt og bringer mange forskellige og relevante perspektiver i spil.

 

I foredraget vekselvirker Pernille mellem børneperspektivet og voksenperspektivet bl.a. ved at fremvise videoklip og billeder, hvilket har en rigtig god effekt. Vi kan varmt anbefale Pernilles foredrag til alle, der har lyst til eller mod på, at sætte fokus på alle relevante sider af de udsatte børns signaler og behov, og som ”tør” at gå bag om facaden på samfundets normer på den lærerige måde”

 

Deltagerne fra foredraget i Thisted siger:

 

”Jeg synes simpelthen det var så godt, jeg var nødt til at gå direkte hjem og læse hendes bog, den er bare lige så god og hudløs ærlig”

 

”Hun bragte nogle perspektiver i spil, som jeg slet ikke har tænkt på før, det var godt nok en øjenåbner”

 

”Jeg blev virkelig rørt, og synes bare, at hun var vildt god”

 

Arrangør: Pædagogseminariet UCN Aalborg, Pædagostuderende Lasse Mose

"Som pædagogstuderende er det vigtigt at få indsigt i faresignalerne ved udsatte børn fordi, hvordan skal jeg ellers, kunne spotte disse børn, når jeg skal ud og arbejde? Pernilles foredrag er både gribende, spændende og lærerigt. Foruden hendes egen historie giver Pernille indsigt i de faresignaler andre børn udsender. Der er ingen lette svar, når det gælder om at spotte børn, der råber efter hjælp, men Pernille formår at skabe et indblik i, hvordan disse børn tænker og reagerer.

 

Jeg føler mig bedre rustet til at spotte børn i nød, der lydløs råber efter hjælp. Pernille Gyldensøe berører et så ekstremt vigtigt emne, som burde være en fast del af pædagoguddannelse såvel som læreruddannelsen"

 

Arrangør: SIND Frederiksberg, Bestyrelsesmedlem Sven Lannung

"Pernille Gyldensøe's foredrag om "Den sociale arv" er en levende om end ret brutal øjenåbnende og hudløs ærlig beretning om egne oplevelser på sjæl og krop. Pernille's opvækstmiljø var et kærlighedsløst og afstumpet, voldeligt miljø, der bl. a. handler om et familiemedlems incestuøse misbrug af hende fra 4-års alderen.

 

Pernille's fortælling om hendes kamp for at bryde den sociale arv bidrager vægtigt til at forstå omfanget af dette yderst alvorlige problem. Hun må som offer konfronteres med sin skam-og skyldfølelse over de overgreb, som hun har måttet udleve. Oddsene imod er hårde. For det er et meget tabubelagt emne, som Pernille behandler. Hendes seje frigørelsesproces fra sit tidligere miljøs sociale normer lykkes.

 

Som mønsterbryder belyser Pernille Gyldensøe på fremragende vis hendes vej til en genfødsel. Et nyt liv med kærlighed og livsbekræftende tryghed. Pernille berører et emne, som er et yderst alvorligt og alt for overset samfundsproblem. Hendes foredrag "Den sociale arv" vedkommer os alle"

 

Arrangør: Arbejdsgruppen om udsatte unge i Fagligt Netværk for Seksuel Sundhed, Undervisningsleder Anne Sofie Fraenkel

"Pernilles oplæg bidrog på kvalificeret vis til, at vi i arbejdsgruppen kan blive endnu bedre til at genkende de faresignaler børn og unge udsender, når de ikke trives og bliver udsat for overgreb. Samtidig var hun eminent til at få sat fokus på de områder, hvor der er brug for nytænkning og udvikling for at kunne forebygge nye overgreb".

 

Arrangør: Stenlille Private Dagpleje, Agnes Ingersen

"Da jeg valgte at arrangere foredraget "Faresignalerne ved udsatte børn", havde jeg ikke forestillet mig, at private dagplejere med en i forvejen meget lang åbningstid, ville have tid til, at valfarte hertil på en hverdagsaften, men de kom fra hele Sjælland, dækkende fra Nordsjælland til Møn. Det viser, hvor stor en vilje og et behov der er for at lære mere om dette emne.

 

Personligt havde jeg for et år siden læst Pernilles bog og jeg havde i flere samtaler med Pernille, fået indblik i hendes skæbne, så jeg troede egentlig ikke, at foredraget ville berøre mig så meget, da det ikke var helt nyt for mig. Jeg tog grueligt fejl. Hele vejen igennem foredraget sad jeg med en klump i halsen og tårerne stod parat.

 

Dagplejere snakker meget, når de mødes. Det gjorde de også her - både inden Pernille gik i gang med foredraget, i pausen og bagefter, men mens Pernille holdte sit foredrag, var der musestille. Alle holdte nærmest vejret og hørte efter.

 

Dagen efter var min mailboks fuld af mails. Meningen med dem alle var det samme; folk takkede for initiativet og roste Pernille, som havde tryllebundet dem. Her er et udpluk:

 

"Jeg sad med en stor klump i halsen og blev meget rørt over hendes historie"

"Det gav stof til efter tanke"

"Jeg vil sige, at hun var så god til at fortælle, at man blev helt opslugt af det og tiden fløj afsted"

"Det var meget rørende, sad med gåsehud det meste af tiden"

"Det var et meget lærerigt foredrag, mange tak for det"

 

Tak, Pernille for et godt foredrag og dit store engagement i at få budskabet ud. Vi har fået en masse viden med i rygsækken, som vi kan bruge i vores arbejde fremover".

 

Arrangør: IK-Vest Floorball, Ranum, Floorball Manager Ruben Nielsen

"Torsdag aften den 15. marts kl 19.00 var 75 mennesker fra hele det mørke Jylland samlet i Ranum Multikulturhus for at høre IK-Vest Floorballs sponsor ”Smukthjem.dk” holde foredrag om de faresignaler, man skal være opmærksom på ved udsatte børn. Bag firma-navnet stod forfatter til bogen ”Farvel, negative sociale arv" Pernille Gyldensøe klar til, at fortælle om sine egne personlige erfaringer i rollen som udsat barn. Effektiviteten af foredraget og det yderst seriøse emne, var dog også til at føle på, for gennem de første 55 minutter sad folk så stille, at lyset i hallen gik ud hele 2 gange. Sensorerne i hallen ville meget insisterende have os til at tro, at der ikke var nogen i hallen.

 

Pernille formåede fra første sekund, at gøre sin fortælling utrolig nærværende og yderst personlig. Lige pludselig følte man sig som en del af både en fantastisk personlig historie, men også som en del af noget større, der skal søge at finde løsninger på denne meget svære problemstilling.

 

General Manager Ruben Nielsen fra IK-Vest udtalte: ”Jeg tror personligt, at dette emne kan være meget svært at have med at gøre alene. Derfor håber jeg, at flere havde det ligesom mig, at nu er vi flere om, at kæmpe denne kamp med, at sætte fokus og dermed blive bedre til at hjælpe børn og unge der havde det som Pernille i hendes barndom”.

 

Der var dog også en hel del, der efter foredraget kunne fortælle, at foredraget havde sat en masse tanker og refleksioner i gang, hvilket må siges at være en god ting. ”Jeg syntes, der var mange aspekter i det her foredrag Pernille gav. Især syntes jeg, det her beviser, at selv om tingene nogle gange kan se meget svære ud, kan de fleste ting ende på en okay god måde, hvis man kæmper og tror på, at ingenting er umuligt” fortæller en tydeligt rørt Ruben Nielsen.

 

IK-Vest Floorball valgte netop som nystartede klub, at sætte fokus på dette svære emne efter flere og flere sager hen over det foregående år dukkede op i medierne. Klubbens strategi var derfor, at sætte fokus på problemet samtidig med klart at signalere, at dette ikke er noget man har tænkt sig at lade ske i IK-Vest Floorball. "En anden grund, var netop af vi kunne klæde vores spillere og trænere på til, at kunne spotte de faresignaler som Pernille fortalte om man kunne være opmærksom på, hvis et barn måske ikke har det alt for godt derhjemme” fortæller General Manager for klubben Ruben Nielsen.

 

Flere af de fremmødte fra selve IK-Vest diskuterede efterfølgende, at der i dag måske var for langt fra ord til handling, men at dette foredrag havde gjort seriøsiteten omkring emnet meget mere klart.

 

”Vi har altid brug for kompetente personer i vores klub. Det er Pernille Gyldensøe og derfor har vi også lagt et ord ind for hende ved Dansk Floorball Union. Vi ser gerne det her budskab bragt ud til så mange som muligt, og især i vores tilfælde Floorball Danmark, må vi se, om det kan blive til et foredrag i lidt mere ”centrale” omgivelser" udtaler Ruben Nielsen eftertænksomt".

 

Arrangør: University College School Lillebælt, Pædagoguddannelsen i Odense, studerende Mette Christiansen

"Jeg har ikke altid den store tiltro til mine medstuderende, når det handler om deres engagement og især ikke når det kommer til et frivilligt arrangement. Men dit foredrag viste et helt andet billede. Inden foredragets start måtte vi finde flere stole frem og der var studerende fra både pædagoguddannelsen og socialrådgiveruddannelsen. Jeg har aldrig i min tid som pædagogstuderende oplevet et foredrag med så lidt effekter fra foredragsholderen og så lidt lyd fra tilhørerne. Der var musestille og foredraget kunne snildt have varet en time mere under samme forhold.

 

Indholdet af foredraget, var jeg lige som jeg forventede. Jeg fik som pædagogstuderende og menneske, en indsigt i mennesket/personen bag overskrifterne i pressen og de teorier vi som studerende lærer at gøre brug af i tilfælde som disse. Det menneskelige aspekt er, for mig, utrolig vigtigt da man i dette arbejde ofte oplever en form for kynisme omkring de "hårde" sager. Foredraget og du som person, gav ligeledes et billede af, hvordan mange kæmper denne kamp alene og hvordan det i nogle tilfælde, som dit, ender med at være en nogenlunde lykkelig historie trods din fortsatte kamp. Men ikke alle er stærke nok til at kæmpe selv og dit foredrag satte, for mig, fokus på nogle af de ting, vi som professionelle skal holde øje med i arbejdet med mennesker.

 

Pernille, du skal have stor tak for, at du besøgte vores uddannelse og gav os en del af dig og din historie".

 

Arrangør: Center for Seksuelt Misbrugte, daglig leder Birgit Madsen

"Onsdag d. 6. februar 2012 holdte Pernille Gyldensøe foredraget ”Facader, der skader”. Omkring 50 var mødt frem, en blandet skare af mennesker, der kender til overgrebsproblematikker fra deres eget liv, mennesker, der arbejder med problematikkerne i dagligdagen og pædagog- og socialrådgiverstuderende.

 

Der var noget for alle at tage med hjem. Foredraget var velstruktureret og meget vedkommende. Selv repræsenterede jeg Center for seksuelt Misbrugte, som er et rådgivningscenter i Odense, og flere af vores brugere deltog. De har efterfølgende givet udtryk for at sidde med følelsen af, at deres egne oplevelser, tanker og følelser blev legaliseret og genkendt. Og så gav foredraget håb, hvilket er meget vigtigt for mennesker, der lever i et kaos, hvor det kan være svært at se lys for enden af tunnellen.

 

De studerende, jeg efterfølgende talte med, indså, hvor vigtigt det er at kunne spotte et barn, der bliver udsat for overgreb, og vigtigheden i at turde handle i forhold til det, der blev oplevet. Vejen frem er viden og åbenhed, og det var også en af foredragets mange vigtige pointer. Så mange tak til Pernille Gyldensøe".

 

Arrangør: University College School, Pædagoguddannelsen i Roskilde, Lektor cand.pæd. Jette Eriksen

"Et fagligt meget relevant og interessant oplæg som berørte mange af de væsentligste aspekter og personlige konsekvenser af overgreb. En personlig beretning som satte spor og ledte til mange spørgsmål fra de studerende".

 

Arrangør: Cecilia Virgin, Forkvinde for fonden "En god start i livet"

Pernille Gyldensøe holdte tale ved fonden "En god start i livet´s" overrækkelse af Årets pris november 2011. Prisen gik til jordemoder Anne-Mette Schroll og overlæge Ann Tabor for deres arbejde med at gøre opmærksom på at 35% af alle førstegangsfødende har været udsat for vold, trusler om vold eller misbrug.

 

Prisen blev overrakt af Formanden for Folketingets socialudvalg Özlem Cekic.

 

Kvinder, der har vold og misbrug i bagagen har ofte flere gener i graviditeten og større risiko for for tidlig fødsel eller mere vanskellige fødsler, som kan kræve indgreb.

 

Fonden ønskede, at Pernille skulle fortælle lidt om sine oplevelser og samtidig komme med forslag til, hvad sundhedsvæsenet kan gøre for at hjælpe kvinder, der har været udsat for vold eller overgreb.

 

Der var 80 tilhørere – flest fagpersoner - som med stor lydhørhed tog del i Pernilles tale.

 

Pernille fortalte om de vanskellige oplevelser hun har haft og hvordan hun har magtet at komme videre. I forbindelse med gravideten lukkede hun af fysisk for ikke at mærke kroppen og var meget bange for, at hun skulle føde en dreng. Heldigvis for Pernille blev det en dejlig pige.

 

Pernille foreslog bl.a. at give den gravide kvinde en folder eller navnet på en hjemmeside ved første møde hos jordemoderen, så kvinder, der har brug for det, har mulighed for at henvende sig anonymt til særligt uddannede fagpersoner. Pernille fortalte, at hun nu kender vigtigheden af at turde opsøge og modtage hjælp.

 

Pernille kom med mange gode og konstruktive forslag, som der nu arbejdes videre med. Stort og varmt tak til Pernille.

 

Hele Pernilles tale kan læses på fondens hjemmeside www.fonden-engodstartilivet.dk"

 

Arrangør: Kulturhuset Pilegården, Louis Clement:

"Pernille Gyldensøe gjorde publikum tavse og eftertænksomme med foredraget "Facader, der skader" om en barndom med incest og vold. Men trods de smertelige personlige erfaringer formåede hun at præsentere det følsomme emne, så tilhørerne ikke var i tvivl om årsager, sammenhænge og konsekvenser for både det enkelte menneske og samfundet generelt. Ingen kunne forblive uberørt i hverken hjerte eller hjerne efter mødet med forfatteren til bogen "Farvel, negative sociale arv".

 

Arrangør: Odsherred Kommune, Psykolog Camilla Wulf-Andersen:

"Pernille Gyldensøe er en inspirerende og levende foredragsholder, der på usædvanlig vis formår at gøre sin barske livshistorie relevant og nærværende for tilhørere, så man rent faktisk når til den dybereliggende erkendelse af, at seksuelle og voldelige overgreb mod børn eksisterer og nok i et langt større omfang, end vi egentlig tør være ved, fordi børn er så utrolig loyale over for deres nærmeste og afhængige af de familiemæssige relationer, selv når prisen for tavshed er ufattelig høj. Jeg håber, at langt flere fagpersoner på børne- og ungeområdet vil bruge hende som oplægsholder, så seksuelle overgreb mod børn ikke kun er noget, som man taler om”

 

Arrangør: AlbaHus, Koordinator Lene Ulstrup og Leder Marianne Immersen:

"Vi var alle meget berørte af Pernille Gyldensøes fortælling. Hun havde struktureret et super oplæg, hvor hun både kom omkring sin familie og hendes opvækstbetingelser og senere fik vi en meget udførlig beskrivelse af måden hun havde reageret på – både som den vilde unge pige og senere som den voksne kvinde, der på overfladen havde styr på sit liv, men indvendig følte angst og mistillid.

 

Pernille Gyldensøe er en dygtig formidler og evner at formidle en meget svær, personlig historie på en balanceret og vedkommende måde. Ved at benytte billeder af hende selv gennem hendes opvækst sidst i indlægget, førte hun deltagerens fokus væk fra den voksne Pernille og hen til udgangspunktet i problematikken, nemlig at det var et barn, der blev udsat. Historien fik pludselig ”ansigt” og var et meget stærkt virkemiddel.

 

Vi var rigtig glade for, at vi spurgte hende, om hun havde lyst til at deltage. Pernille Gyldensøe gav et vigtigt bidrag til at forstå, hvor smerteligt og voldsomt det er at blive udsat for seksuelle overgreb".

 

Referencer fra deltagere

 

Her er de deltagendes oplevelser af foredragene. For mig personligt, betyder det virkelig meget, at andre berørte får noget med hjem, som de kan bruge til noget. Derfor er jeg dybt taknemmelig, hver gang jeg får tilbagemeldinger fra publikum. Du er meget velkommen til at skrive til mig på info@smuktliv.dk, hvis du vil give dit besyv med. Du kan naturligvis være helt anonym og behøver ikke dele din egen historie. Har du idéer til, hvordan mine foredrag kan blive bedre, må du også meget gerne skrive til mig. På forhånd tusind tak.

 

Louise Møller, Pædagogstuderende på UCN Ålborg

"Udsatte børn interesserer mig rigtig meget, men der findes overraskende lidt omkring emnet på pædagoguddannelsen. Derfor er foredrag som Pernille Gyldensøes en stor gave til alle pædagogstuderende, da hun kommer ind på faresignalerne ved udsatte børn. Faresignaler jeg kan bruge i mit daglige arbejde, når jeg er uddannet.

 

Hun deler ud af historier og erfaringerne fra hendes egen opvækst, som er uhyggelig spændende. Jeg sad med mange spørgsmål, som blev besvaret undervejs i foredraget, og resten fik jeg mulighed for at stille bagefter. Kan varmt anbefale Pernille Gyldensøes foredrag til alle fagpersoner og studerende, der arbejder eller skal arbejde med børn".

 

Stine B, pædagog og privat dagplejer:

"Jeg var en af de heldige, der har overværet en aften med Pernille Gyldensøe. Jeg var spændt og tænkte meget over, hvordan det hele ville blive fremlagt. Da Pernille gik igang med at fortælle om sit liv, gik der ikke længe før vandet stod og trykkede i mine øjene, men samtidig stod mine hår på armene.

 

Der var mange følelser der væltede rundt inden i mig og jeg havde en fornemmelse af, at jeg blev taget med ind i Pernilles univers. Jeg følte vrede og sorg på en gang. Jeg var fanget under hele foredraget, og da vi var færdige , sad jeg med en meget stor og ubeskrivelig følelse i kroppen. Det var så stort, og jeg var blevet ramt så dybt, jeg kunne mærke, at dette her var ikke sidste gang. Jeg havde lyst til at give Pernille et kæmpe kram og bare sige TAK, men det er jo ikke lige det man gør. ;O)

 

Jeg kan kun opfordre andre til at lytte til Pernille, for med den viden jeg har fået, er der ingen tvivl om, at kan jeg bare hjælpe ET barn/ voksen, så skal det være til ære for Pernille".

 

Rikke Ludvigsen, Safe Children:

"Kære Pernille og Zhabrina

 

Tusind tak, for jeres hudløse ærlige, saglige, faglige, berigende, udviklende og ikke mindst hjerteåbnende foredrag i aften.

 

Det har gjort en forskel i forhold til mit videre arbejde med børn, som har været udsat for fysiske, psykiske og seksuelle krænkelser samt mit arbejde med at opkvalificere sagsbehandlere og andre fagpersoner på området for socialt udsatte børn, unge og deres familier.

 

TAK for at have udvidet min horisont i dag og for at give mig flere gode ideer til, hvor jeg skal fokusere min indsats i fremtiden".

 

Marianne Sørensen, IK Vest:

"Jeg vil sige 1000 tak for et ”tryllebindende” (måske ikke det rigtige ord i denne forbindelse men tror godt du ved hvad jeg mener ) foredrag. Kan vist roligt sige, at du forstod at holde folk fast på deres stole. Jeg selv har svært ved at sidde stille så lang tid på en hård stol, men det tænkte jeg slet ikke på forleden. Var dybt koncentreret fra ende til anden.

 

Jeg synes, det er rigtig sejt at du kan fortælle det, som du gør og med den ro der var i rummet vidnede jo også om, at folk var opslugt af dit foredrag. Jeg kiggede mig på et tidspunkt over skulderen og så, at der var nogle unge mænd/drenge, som jeg er sikker på har mobiltelefonen som et nært redskab, som bare var helt væk i at lytte og jeg tror ikke at der var nogen af dem, der tænkte på deres mobil under hele foredraget.

 

Ved godt, at vi andre ikke kan sætte os ind i det, du har været igennem og så alligevel. Der har været så meget fremme i medierne på det sidste, at ligeså snart en ny sag dukker op tænker man "det må så være den sidste" men ak nej, de dukker jo op i en lind strøm hele tiden, fornemmer man.

 

Har også tænkt på, at jeg synes det er fantastisk, du har kunnet holde det skjult for din mand så længe. Og at du ikke er brudt sammen overfor ham og bare fortalt ham det hele. Men så er der jo ingen, der ved, hvordan det hele var endt. Men en ting vil jeg sige: Ham kan du være stolt af og jeg beundrer ham enormt for, at han har stået ved din side hele vejen igennem. For det har helt sikkert været svært for ham også, men tror måske også en lettelse for ham.

 

Grunden til jeg beundrer ham er, fordi jeg har selv stået ved siden af i et forhold. Heldigvis ikke med incest, men med en alkoholiker. Ved, hvor svært det kan være, at se på det der sker og bare ikke kan gøre noget. Min eks blev heldigvis ædru og er det på 8. år, så det er fint - men vores forhold holdt ikke til det og jeg har nu været single i 6 år. Hellere et godt singelliv end et dårligt parforhold.

 

Vil ønske dig held og lykke med den næste bog og glæder mig til at høre dit næste foredrag, som jeg har hørt er næsten planlagt her i Ranum.

 

Med ønske om et godt og smukt liv".

 

Anonym:

"Tak for et rørende og fængende foredrag, som virkelig kan udvikle og klæde os som kommende pædagoger på personligt, såvel som fagligt. Med din åbenhed omkring emnet hjælper du dem der har været i samme båd, hvilket er fantastisk, men din åbenhed udvikler og udvider også horisonten for os der skal ud og sidde ansigt til ansigt med disse mennesker. Det er i sig selv en kæmpe bedrift, at kunne påvirke så mange mennesker. Du sætter hjulene i gang i et maskineri, der i den grad er manglet i vores samfund.

 

Jeg har været til flere foredrag på skolen, men dit vil jeg huske. Din historie rørte noget i mig. Jeg er selv adopteret fra Korea ( hvilket måske er sagen underordnet :) og har ikke været udsat for de ting du har været igennem, men der har været andre ting der har gjort livet svært i mange år og mange af de følelser du fortalte om var mine følelser. Jeg er dybt inspireret af den styrke, kampgejst og følsomhed du besidder, trods de dæmoner der stadig lever i dig. Du giver så meget mere end du egentlig ved. Husk det! :)

 

Vil bare sige dig tusind tak og al glæde og varme i dit liv ønskes du herfra".

 

Socialudvalgsformand i Frederiksberg Kommune Tina Gonzalez-Schelbeck:

"Pernille Gyldensøe er vokset op med vold og seksuelle krænkelser. Hun er vokset op under forhold, som er uacceptable, og hvor der ikke blev grebet ind fra samfundets side. Vi skal blive bedre til at se de børn, som mistrives, det er vores alle sammen ansvar.

 

Med Pernilles oplæg blev vi klogere på, hvad vi skal lægge mærke til hos børn og unge. Hun bryder tabuet - det kræver mod og styrke. Det var et oplæg, som gjorde et stærkt og varigt indtryk".

 

Anonym:

"Mange tak for foredraget i går. Min veninde fik mig overtalt, selvom jeg fik feber, angst og prøvede at flygte fra det. Tak, for at jeg nu bedre kan komme videre. Jeg takker dig af hele mit hjerte, Pernille".

 

Anonym:

"Dit foredrag gav mig håb. Da jeg kom forkvaklet med min pap-mor i hånden, var jeg skræmt. Jeg var skræmt for, hvad jeg skulle høre, i løbet af aftenen, om jeg ville kunne genkende noget af det, du fortalte eller om det hele bare var nyt og anderledes for mig.

 

Jeg kunne genkende din smerte. Jeg kunne genkende dine ord og dine tanker og den måde, du beskrev dit liv på. Jeg har en kæmpe respekt for, at du vælger at holde krænkeren ude af billedet og fortælle hvordan det var at være DIG i DIT helvede og i det liv DU forsøgte, at få, men som blev dig berøvet.

 

Jeg kan ikke sige, at jeg syntes at det var rart, at høre dit foredrag. Men det gav lys. Du satte et spirende håb og et lille frø, som vil vokse lidt hver dag, med håbet om, at jeg en dag vil kunne stå som dig og sige, jeg slap væk fra det helvede, jeg var placeret i.

 

Jeg sov ikke hele natten efter, fordi tankerne fløj rundt i hovedet på mig med spørgsmål og ukendte svar. Men alligevel, havde jeg en ro indeni. En ro som fortalte mig, at dét der hele mit liv har været MIT største tabu - ikke længere kun var mit. Det som jeg troede ingen andre kendte til, mærkede jeg den aften, at der var. Jeg mærkede, at der var flere sjæle som min, som havde brug for at blive forstået og taget af, og du viste mig, at ingenting er umuligt heller ikke noget så svært som, at få kærlighed uden betaling.

 

Jeg vil fortælle dig, hvor inspirerende du er. Hvor fantastisk du er. Hvor værdifuld og helt igennem unik du er. Du er så meget mere end din historie og det håber jeg, at du ved. Din historie er ikke hele dig, men en del af dig.

 

Da jeg så, at du gik op på scenen fik jeg en respekt. En respekt for, at du turde. En respekt for det mod og den styrke der strålede ud af dine øjne, på trods af den stadig lille pige som er gemt i din sjæl og som allerhelst vil ligge sig i fosterstilling og græde med håbet om, at der kommer en og fortæller, at det hele bare var en ond drøm. Men det at være skrøbelig, er ikke at være svag. Det er at vise styrke.

 

Om du så fortalte 1000 gange, at du var usikker på dig selv, at du ikke havde så meget mod og selvtillid som du viser, vil jeg stadig ikke ændre min mening på, at i mine øjne er du rigtig, rigtig modig. Selvtillid er ikke kun, at tro på sig selv. Selvtillid er, at turde kæmpe for sit liv og det kan jeg se, at du har gjort og stadig gør. Du er blevet mor og jeg er sikker på, at du er en fantastisk mor, med alt hvad du har med dig.

 

Al kærlighed og respekt"

 

Anonym:

"Dit foredrag har givet så meget mening for mig. Det er ikke en sentimental offerhistorie, og du fortæller ærligt, at livet går videre med alt det som er hverdags-udfordringer med mand, børn, venner og kollegaer. Men samtidig også, at fortidens grimme ansigt kan vise sig via én enkelt sætning, der i vores hoveder bare bliver misforstået og man går helt i selvsving over. Det er ikke bare sådan, at lukke af og glemme.

 

Du fortæller det med et glimt i øjet, og får spredt en lille latter igennem den store sal af tunge tanker, smil gennem tårer og lettelse".

 

Souschef Liz Rothgarn (Fritids- og juniorklubben Fillipa, Frederiksberg):

"Jeg var til et foredrag med Pernille Gyldensøe på Frederiksberg Hovedbibliotek en sen eftermiddag i oktober 2011.

 

At opleve sådan en stærk kvinde stå der og fortælle et uddrag af sin livshistorie til fremmede, det må jeg tage hatten af for (hvis jeg da havde en sådan på, om ikke andet ville jeg gå med hat, bare for Pernilles skyld). Så levende fortalt, at man uden dias, nemt forestiller sig hvordan det måtte være, at blive født til dette liv, hvor ingen har spurgt hvordan det skal leves, men bare tager frugten ned af træet inden den er modnet. Så sørgeligt.

 

Pernille udstråler en form for beslutsomhed og en vis rolighed, at jeg som tilskuer får mulighed for, at lytte rigtigt til hendes historie. Ikke at jeg kan sætte mig ind i det skete, men jeg får følelsen af den smerte, der har sat sig. Pernille formår, at sætte de rigtige ord til i et billedligt ordsprog, men også på en faglig måde griber hun fat om emnet, på trods af at hun selv har hovedrollen.

 

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan bruge meget fra Pernilles foredrag i mit arbejde med børn og unge, især i forhold til ”Hvornår og hvordan kan vi være på forkant med lignende situationer”. Det har helt sikkert givet mig noget at tænke over: "Hvorfor er vi ikke på forkant med udsatte børn og unge, der er udsat for incest"? Det er os fagpersoner, der skal ”klæde os på" til, at modtage og hjælpe disse menneskeliv. Som Pernille sagde i sin beretning ”Der var flere gange jeg udviste signaler om det der foregik, men ingen opfangede dem”. Det er jo lige det, vi skal være bedre til!

 

Tak til dig Pernille. Jeg syntes, du gav mig meget med på vejen".

 

Læs mere om mine foredrag her

©2010-2018 Pernille Gyldensøe

All rights reserved

Webdesign: Pernille Gyldensøe

Fotos: Pernille Gyldensøe