3 tips til optimale staldbetingelser

Har du overtaget en stald, eller har du lige købt en med ønsket om at få dit eget landbrug op at køre? En stald med en tilhørende farm er meget arbejde, og du skal være opmærksom på, at det er meget mere end bare en hobby – det er et fuldtidsarbejde, hvor der altid er noget at lave. Vi giver dig her tre bud på staldredskaber, som kan blive nødvendigt for dig og dine aktiviteter.

Staldmåtter til dine kreaturer

Er gulvet i stalden ikke det bedste, og skøjter kreaturerne rundt? I værste tilfælde kan det betyde et brækket ben på en gris eller en hest, som kan betyde en aflivning af dyret. Med staldmåtter kan du sikre dig, at dine dyr kan bevæge sig ubesværet rundt. Og så er det samtidig noget, der afgiver en smule varme kontra det kolde gulv.

Multivogn til de små rationeringer

Skal dine dyr have noget bestemt men forskellige medicin eller kosttilskud? Så er en multivogn det perfekte redskab. Multivognen har flere niveauer, som har plads til mindre rationeringer af det ene eller andet. Det er ikke redskabet egnet til at uddele hø, men som sagt kan du sagtens have gulerødder og andre småting på den.

Kreaturvægt

Arbejder du med dyr, som skal slagtes, skal du have dyrene vejet for at sikre dig, at de har den rigtige vægt. Her er en kreaturvægt nødvendig, da det giver sig selv, at det er ret svært at løfte de store grise eller køer med håndkraft. Brug lidt lokkemad til at hjælpe dyrene op ad rampen, og luk herefter til. Så kan du se vægten på displayet.