3 tips til vedligeholdelse af møbler

Møbler er elementer i ens hjem, som skal holde i mange år, og de fleste møbler holder da også i lang tid, uden at du skal gøre noget ekstra for dem. Men der kommer en tid, hvor du får lyst til at smide dem ud, fordi tiden måske er rindet fra dem. Det findes der løsninger på, og vi kommer her med gode råd til vedligehold af møbler.

Udskift stoffet i stedet for at smide ud

Ofte er problemerne med møbler overfladiske, og du behøves derfor ikke smide din ellers dyre sofa ud, fordi der er kommet et par skræmmer på stoffet. I stedet kan du blot købe nyt møbelstof. I samme ombæring kan du altså få en ny farve, som du måske har drømt om i stedet for den gamle og slå to fluer med et smæk.

Brug kartoffelmel til rens

Er der kommet en plet på sofaen, som du har svært ved at få af? Bare rolig – det behøves ikke være dit møbels dødsdom. I stedet bør du fugte området med vand, lægge kartoffelmel på området og vente 10 minutter. Du kan nu støvsuge kartoffelmelet af, som vil have suget pletten til sig. Et godt og gammelt husmortrick, som har sin berettigelse i dit hjem.

Bestil rens

Hvis ovenstående ikke kan gøre det, eller du har behov for en stor og gennemgående rens, så kan det ofte betale sig at bestille det. Jo flere møbler du har, jo mere kan du faktisk spare. Så det giver god mening at bestille rens, når du mange elementer, der skal laves om til ny.