4 sunde vaner du bør kende til

Har du før hørt, at det er godt at drikke masser af væske og spise varieret? At man helst skal sove mindst syv timer om dagen og at motion er godt for dig? Hvis du kan nikke bekræftende hovedet, må der være noget om snakken. Ordene er nemlig sande. Ovenstående er blot fire udvalgte punkter på en lang liste over sunde vaner.

I dette blogindlæg vil vi gå i dybden med de nævnte ting og give gode grunde til, hvorfor du bør huske på disse vaner.

Drik masser af væske

Da kroppen består af omkring 65% vand, er det vigtigt, at du holder din væskebalance i top. Drik derfor en masse vand i løbet af dagen. Vand slukker tørsten og indeholder ikke sukker og andre ting, der er dårligt for din krop. Du kan tage det direkte fra vandhanen, for det danske drikkevand er noget af det bedste i verden. Et alternativt til en del af dit væskeindtag kunne være et glas juice, lidt te og kaffe og ellers er mælk også et godt substitutionsprodukt.

Der er mange muligheder, og du har derfor ingen undskyldning for ikke at drikke en masse væske.

Spis varieret

Selvom folk af og til tror, at man kan leve af udvalgte råvarer, er det vigtigt for din krop, at du spiser varieret. Sørg for, at du hver dag indtager både kulhydrater, protein og fedt.
Kulhydraterne er med til at styrke hjernen og musklerne og fungerer som kostfibre. Proteinerne opbygger og reparerer din krop, så den altid fungerer optimalt.
Sidst er der fedtstofferne. De er vigtige, da de gør sådan, at du kan optage vitaminer. Ydermere får det dine celler til at fungere, så de kan udføre sit arbejde.

Få en god nats søvn

Som anbefaling siges det, at voksne i gennemsnit skal have mellem syv og otte timers søvn om dagen. Søvnbehovet svinger dog fra person til person. Nogle har brug for flere timer – andre har brug for mindre. Søvn er vigtigt for, at kroppen kan holde sig i gang og for, at vi kan få renset ud henover nattens løb. Føler du dig træt og udmattet i løbet af dagen, kan det være et tegn på, at du ikke får sovet nok. Prøv at gå tidligere i seng i hverdagene, og sov lidt længere i weekenderne. På den måde kan du blive udhvilet og få indhentet det søvn, du måske mangler.

Dyrk regelmæssigt motion

Ligesom det anbefales at man sover et vis antal timer, anbefales det også, at man dyrker mindst én times motion om dagen. Dette er for at passe på dit helbred – specielt hvis du sidder meget ned i løbet af dagen. Men fortvivl ikke. Det behøver ikke være en benhård træning, du hver dag skal igennem. Det vigtigste er, at du får pulsen op – gå ned efter dine dagligvarer eller cykel til og fra arbejdet. Hvis du er frisk, kan du også løbe en lille tur og eller gå rundt om blokken. Bare det, at du får motioneret, tæller.

Ekstra råd: Sørg for at tag tid til dig selv

Hverdagen kan hurtigt blive stressende med arbejde, aftenaftaler og andre planer. For husk på, at du kun er et menneske. Du er ikke en omvandrende maskine, der altid kan køre i højeste gear. Lær at sæt dig ned med en god bog og en kop te. Det er vigtigt, at du også husker at koble fra.

Vi håber, de sunde vaner kan bruges, og at de vi skabe værdi i din hverdag.