5 danske bæredygtige tøjbrands du bør kende til

Går du ind for økologi? Og fairtrade? Men samtidig elsker du mode og vil gerne have god samvittighed omkring dine tøjkøb? Der er efterhånden flere og flere danske tøjbrands, som tager ansvar og går ind i kampen for mere bæredygtigt tøj. I dette blogindlæg kan du få inspiration til en grønnere og mere miljøbevidst garderobe fra 5 danske bæredygtige brands, som alle aktivt gør noget for at skåne mennesker, miljøet eller klimaet.

1. Care by Me: Kompromisløs luksustøj

Selvom tøjet skal være miljørigtigt, behøver der ikke at være sparet på luksus. Hos Care by Me finder du lækkert mode til kvinder og interiør til hjemmet, som alt sammen er lavet på bæredygtigt og naturlige materialer såsom cashmere, uld, silke og økologisk bomuld. Deres æstetiske udtryk er fint og minimalistisk og har rødder i nordiske designtraditioner.

2. KnowledgeCotton Apparel: Mode til den miljøbevidste mand

Det danske tøjbrand KnowledgeCotton Apparel producerer lækkert bæredygtigt tøj, tasker og tilbehør til mandlige forbrugere. De blev grundlagt i 2008 og har lige siden skabt moderigtigt tøj baseret på økologiske tekstiler. De er kombination af bæredygtig tænkemåde og lækker kvalitet, hvor de ikke er gået i kompromis med nogle af delene.

3. Serendipity Organics: Bæredygtigt tøj til dine børn

Hvis du ønsker at have en grønnere garderobe, hvorfor skulle dine børn ikke have det samme? I Serendipity Organics finder du det blødeste tøj lavet på 100% økologisk bomuld. Ved at handle børnetøj hos Serendipity er du sikret certificeret økologiske tekstiler uden nogen skadelige kemikalier hverken før, under eller efter produktionen.

4. KALO Kopenhagen: Bytte bytte købmand-mode

Har du også en masse tøj, som bare ligge og samler støv i klædeskabet? Dette kan ændres med KALO Kopenhagen. De er et tøjvirksomhed, som har fokus på ressourcespild og det mindst bæredygtige tøjforbrug er trods alt det vi har, men som vi ikke bruger. De producerer ikke som sådan tøj, men derimod er de leverandører. Du skal bestille noget af deres tøj på nettet, som så vil blive hentet i slutningen af måneden – dernæst vasket og renset – for at blive sendt til en ny bruger fra deres hjemmeside.

5. Stinne Gorell: Fairtrade-certificeret håndstrik

Stinne Gorell startede som et personligt behov for strik, der kom i fantastisk design og lavet med høj kvalitet og funktionalitet. De har siden deres grundlæggelse i 2010 haft fokus på fairtrade, økologisk, hjemmelavet, genbrug og social ansvarlighed. Dette er tydeligt i deres kollektioner både til mænd, kvinder, børn og ikke mindst boligen.