5 køkkenartikler til sundere og nemmere madlavning

Der har aldrig været så meget fokus på sundhed, mad, træning og livsstil, som der er i dag. Der er altid den nye ”sunde” trend efter den anden og der kommer hele tiden nye livsstile, som er miraklet mod vægttab. Dog behøver det ikke at være så kompliceret, besværligt eller dyrt at skulle holde den sunde livsstil. Kvalitetsmæssigt køkkengrej kan nemlig være kilden til sunde retter og madlavning. Læs med her og se, hvilket køkkengrej du skal investere i for en simpel og sund madlavning.

1. Rivejernet

Et rivejern kan mere end blot at rive ost til dine nachos – den er også oplagt til at rive grønsager, som både kan komme i varme retter eller blive til salater. Med et rivejern bliver det nemt at få inkorporeret grøntsager i sin mad og børnene vil heller ikke opdage, hvis du fx putter revet gulerod i lasagnen eller kødsovsen.

2. En tynd-bredbladet japansk kniv

Med sådan en kniv ved din hånd vil du kunne skære igennem alt. Vitterligt. Jo skarpere den er, jo færre skader vil du påføre dig selv. Med en god kniv bliver det bare lettere og ikke mindst mere motiverende at lave mad. En japansk kniv kan måske virke dyr, men det er en lækker investering, som du vil kunne bruge i lang tid.

3. Stavblenderen

Denne køkkenmaskine er oplagt til at lave suppe med. Den kan blende enhver mørdampet grøntsag og du vil kunne bruge dem i saucer, supper, fars og dips. Ingen vil opdage, hvis du har smuglet dem ind i visse retter – dette er især en fordel ved børnefamilier, hvor børnene måske ikke er de mest eventyrlystige foodies. Stavblenderen er produktet, som kan få dine børn til at spise flere grøntsager, uden at de selv ved det.

4. Urtekniven

Selvom den tidligere nævnte japanske kniv er et must, så er det ikke altid nødvendigt, at det lige er den, som bliver trukket frem. En urtekniv er oplagt, hvis du blot skal skære bitte tern. Små tern er lækre i salater eller i gryderetter. En urtekniv kan skære lige fra kogte kartofler og champignoner til vaniljestænger og basilikum. En sand helt er denne lille sag og meget alsidig i sin brug.