6 enkle tips til at holde dit hår sundt

Føler du, at dit hår hurtigt bliver kruset og tørt, selvom du måske lige har været ved frisøren og fået klippet et godt stykke af? Langt og sundt hår kommer desværre ikke ud af det blå. Det er noget, der skal bygges op over længere tid, og det kræver arbejde og tålmodighed fra din side.

Vask ikke dit hår for ofte

Du behøver ikke vaske dit hår, hver gang du går i bad. Faktisk er det bedst, hvis du kun vasker det med shampoo hver 2.-3. dag. Hvis du føler, at du hurtigt får fedtet hår, så prøv med en tørshampoo. Påfør den om morgenen, inden du skal i skole eller på arbejde. På den måde vænner du dit hår til ikke at blive vasket hver dag, og det vil ikke blive fedtet nær så hurtigt.

Brug altid balsam

Balsam er plejemiddel, du typisk putter i håret efter at have vasket shampooen ud. Det anvendes ved at putte det i spidser og i længere hår. Lad det sidde i et par minutter, og skyl det ud. Du vil mærke, at dit hår bliver blødere ved brugen af balsam. En anden gode er, at det efterfølgende er lettere at rede ud.
Der findes balsam til forskellige typer af hår. Kig godt på flasken, inden du foretager dig et køb. Udvalget vil vise dig, at der er forskel på balsam til fx farvet, krøllet og tørt/slidt hår.

Hold igen med børsten

Bruger du tit børsten, burde du holde lidt igen. Selvom det er sundt for dit hår og for hovedbunden at blive børste igennem, kan det også være med til at skade det, hvis du ikke passer på. Ved at rede dit hår for tit og måske også for aggressivt, kan dine hårstrå knække og miste sin volumen. Du kan også hjælpe dit hår til ikke at knække så let, hvis du bruger en skånsom børste med bløde børstepigge.

Lad dit hår lufttørre

Hvis dit våde hår irriterer dig, så lad være med at springe til den konklusion om, at det skal tørres med det samme. Den varme luft fra føntørreren gør intet godt for dit hår. Hvis du absolut føler, at du er nødsaget til at få det tørt her og nu, så se efter, om din føntørrer har en koldluftsfunktion. Er det tilfældet, bør du anvende denne.
Hvis du har mulighed for det, ville det bedste ultimatum være at gå i bad om aftenen. Derved kan du lade dit hår tørre på naturlig vis henover natten, og føntørreren kan blive liggende på sin hylde.

Gå regelmæssigt til frisøren

Du har sikkert hørt det før, men det er godt for håret at blive klippet. Ingen elsker spaltede spidser og slidt hår. Sørg derfor for at gå regelmæssigt til frisøren. Som anbefaling skal man mindst blive klippet et par gange om året, hvis ikke mere. På den måde holder du håret sundt, og det vil se knapt så slidt og glansløst ud, som hvis du kun blev klippet én gang om året. Har du spørgsmål omkring dit hår, vil din frisør også være klar til at besvare dem.

Spis vitaminer

Vitaminer er gode for dit hår. Faktisk er vitaminer med til at styrke hele kroppen, så i princippet er det ikke kun håret, der har gavn af det. Vil du have de bedste vitaminer til dit hår, bør du gå efter B-vitaminerne. De styrker både hår og negle, så hvis du ikke allerede får en daglig dosis af de vitaminer, vil det være en god idé at få startet på det.

Forhåbentligt kunne ovenstående tips bruges, og lad os så krydse fingre for, at dit hår vokser sig langt og sundt. Du kan hvert fald hjælpe det godt på vej ved at pleje det godt og tage dig af det.