6 spændende storbyer fordelt på 6 kontinenter

At rejse er at leve. Sådan skrev H. C. Andersen det tilbage i 1800-tallet. Alle drømmer vi nok om at se så mange aspekter af verdenen som muligt. Om det er Colosseum i Rom eller Operahuset i Sydney, der står højst på listen, kommer an på, hvem du spørger.

Hver by, hvert land og hvert kontinent har alle noget helt unikt at byde på Mulighederne er mange, og det kan derfor tit være svært at udvælge et specifikt sted, man skal besøge.

For at sætte gang i din rejsefeber, er der herunder udvalgt seks vidunderlige og spændende storbyer fordelt ud på seks af verdenens syv kontinenter.

Toronto (Canada) – Nordamerika

Folk er ellevilde med New York, Los Angeles og San Francisco. Men hvad med Toronto?
Med en betagende udsigt fra byens CN-tower, er der rig mulighed for at se alle de smukke og unikke aspekter af Canadas største by. Den canadiske perle ligger tæt på den amerikanske grænse og tilmed også tæt på det kendte vandfald Niagara Falls. Hvis I har brug for at komme væk fra storbyens stress og jag, kan I derfor roligt tage en dag ud af kalenderen og køre de små 130 kilometer ud til vandfaldene.

Toronto giver dig rig mulighed for både shopping og sightseeing. Hvis du er vild med musik og elsker at gå til koncerter, sprudler byen af liv og der vil altid være musik at finde.

Rio de Janeiro (Brasilien) – Sydamerika

Du husker måske Rio de Janeiro fra De Olympiske Lege i 2018, hvor de var stolte værter. Byen har med sin storbystitel dog meget mere at byde på end OL-delen.

Faktisk er den brasilianske by hjem for én af verdens syv vidundere – Christo Redentor. 710 meter over jordoverfladen tårner Jesusfiguren sig frem på et nærtliggende bjerg. Her overser og passer han på byen.
Vil du dase den af ved stranden og få dig en god tan, er Copacabana stedet for dig. Området er kendt verden over for sit smukke, blå vand og sin vidunderlige sandstrand. Her sprudler der altid af liv.
Rio er også stedet for verdens største karneval, hvor gaderne én uge om året bliver forvandlet til et stort mekka af eufori, nærvær og glade mennesker.
Dette sydamerikanske eventyr vil du ikke gå glip af.

Amsterdam (Holland) – EuropaZ

Hollands hovedstad ligner mest af alt noget, der er taget direkte fra en romantisk film. De sjovt formede huse er bygget ud til byens mange kanaler og med deres unikke udseende og forskellige farver, gør de stemningen i den hollandske by helt eventyrlig. Alle spejler de sig så smukt i vandet under dem.
Den hjemlige følelse mærkes også hurtigt – i Amsterdam er der fyldt med cykler. Præcis som vi kender det fra både Aarhus og København. Byen huserer også ét af verdens mest kendte museer – Anne Franks hus. Sving forbi og få fortalt eller genfortalt historien om den tyske piger, der under 2. verdenskrig blev holdt skjult i denne storby.

Nairobi (Kenya) – Afrika

Nairobi siges at være Kenyas bankende hjerte. Den østafrikanske by er med på noderne, når det gælder teknologi og mode. Vejret er tåleligt og graderne holder sig i midten af tyverne året rundt. Derudover er byen hjem for et helt specielt hus, som gennem årene er blevet utroligt kendt verden over. Huset har vi som danskere en helt speciel relation til. Det tilhørte nemlig den danske forfatter og digter Karen Blixen.
Hun flyttede til Nairobi i 1914, hvor hun sammen med sin nye mand åbnede en kaffefarm. Måske har I hørt om den i hendes bog ”Den Afrikanske Farm”?
Drømmer du i stedet om at tage på safari og se ”The Big Five”? Begrebet er et synonym for bøflen, elefanten, leoparden, løven og næsehornet. De mange safaristeder nær Nairobi gør det muligt at se dem alle – hvis du både har øjnene og ørene med dig.

Shanghai (Kina) – Asien

I Kinas største by strømmer det til med folk i millionvis. De mange skyskrabere får byen til at ligne New York, men med de billige priser og den gode duft fra de mange kinesiske spisesteder, mærker man hurtigt, hvor man befinder sig.
Er du til det ekstreme, og vil du prøve noget exceptionelt? Verdens hurtigste tog finder du i Shanghai og med sine 431 km/t, vil du kunne opleve, hvordan det føles at køre 30 km på kun otte minutter.
Vil du hellere opleve byen fra oven og elsker du højder? Tag op i en af de mange skyskrabere, der er at finde. Shanghai Tower er med sine 632 m verdens anden højeste bygning – kun overgået af Burj Khalifa i Dubai. Den kinesiske by har også store markeder, der er fyldt til randen med mærkevarer. Stik derfra med en Gucci taske du sikkert har fået til en overbærelig pris. Shanghai er en by, du uden tvivl burde have på din bucket liste.

Brisbane (Australien) – Oceanien

På Australiens østkyst finder du den hyggelige by Brisbane, der med sin lokation, gør det muligt at udforske en håndfuld spændende ting i nærområdet. Tag på shopping eventyr i de butiksrige gader, der giver dig lysten til at købe alt, du får øje på. Nyd en god bid mad på en nærtliggende restaurant og oplev udsigten, når mørket falder på.
Lone Pine Koala Sanctuary er en dyrepark i nærheden, hvor du bl.a. kan fodre kænguruer og se det australske næbdyr. Har du et brændende ønske om at holde en koala, kan det også lade sig gøre her. Parken giver nemlig mulighed for, at du, for en lille sum penge, kan få taget et billede med en af de søde pelsdyr.
Er du på vej op eller ned ad Australiens østkyst, er Brisbane helt klart et besøg værd.

Hvad med det syvende kontinent?

Antarktis er i en kategori for sig selv for med størstedelen af sit areal dækket af is og sne, er det begrænset, hvor stor aktivitet der er at komme efter. Kontinentet skulle eftersigende være helt exceptionelt, så hvis du er til isende koldt vejr og tilmed elsker pingviner, er det syvende og sidste kontinent klart noget for dig. Forglem ej at pakke det varme tøj ned, hvis du begiver dig vej mod verdens sydligste punkt. Det bliver en kold (men uforglemmelig) oplevelse.

Er rejsefeberen også steget hos dig efter at have læst om de seks fantastiske byer?