8 ting du har brug for til den lange flyvetur

Lange flyture er de værste! Ingen glæder sig til at sidde flere timer i et ukomfortabelt flysæde omgivet af fremmede mennesker. Man får ondt i ryggen, benene begynder at krampe, og man keder sig. Propperne i øret og flyskrækken hjælper heller ikke på optimismen.

Flyturen kan dog nemt gøres tålelig uden at bruge 20.000 kr. på et førsteklasses sæde. Alt, det kræver, er otte essentielle ting, der vil gøre turen mere overbærelig for dig:

Ørepropper

Har du brug for, at lyden fra den larmende flymotor går væk? Snorker sidemanden? Eller kan du ikke lade være med at blive bide tænderne sammen over den grædende baby foran dig? Ørepropper er altid godt at have i tasken, da de kan bruges i alle tænkelige situationer. Prop dem i ørene, hvis du trænger til at sove og ikke gider lytte til støjen fra dine medmennesker.

Sovemaske

Nu hvor lyden ikke længere er et problem for dig, er det måske en god idé også at holde lyset ude. Nogle flyselskaber giver dig en sovemaske, men for en sikkerheds skyld er det godt at medbringe sin egen. Den gør det lettere for dig at få noget søvn på den lange tur – også selvom det måske er højlys dag udenfor, og kabinelyset stadig er tændt. Med en sovemaske er det altid nat for dig.

En sweater

Flyets aircondition kan få kabinen til at føles som en rejse til Antarktis. At du er over ti kilometer oppe i luften, hjælper heller ikke på den isende kolde temperatur. Det udleverede tæppe gør sit for at holde dig varm, men det er begrænset, hvor store dele af kroppen den kan dække på samme tid. Tag derfor altid en varm sweater med til nødssituationer. Sydpolen føles nær så kold, når man har påklædningen i orden.

Tip: Hvis den ikke bruges som beklædning, er den ideel som en ekstra pude.

En god bog

Er du typen, der ikke får lukket et øje på flyturene, fordi det simpelthen er for ukomfortabelt at sove i det hårde sæde? En god bog kan i disse tilfælde gøre underværker. Lev dig i stedet ind i Harry Potters verden og tag med på en tur til Hogwarts, eller find ud af, hvem Jussi Adler-Olsen har gjort til skurken i en af de mange krimithrillere om Carl Mørck og hans team fra Afdeling Q.

Tip: Alternativet til en god bog kan være at downloade en e-bog, så du kan læse direkte på din telefon. Derved sparer du plads i din håndbagage.

Høretelefoner

Går tiden hurtigere, når du har musik i ørene og lydløst kan nynne med på de nyeste hits eller foretrækker du i stedet at lytte til podcasts? Vil du måske hellere se de nyeste film på flysædets lille skærm?
Uanset hvad, så er et par høretelefoner et ”must have”, når man skal ud på en længere tur. Dem vil du ikke være foruden.

Telefonoplader

Et andet ”must have” til turen er din telefonoplader. Hvis man svinder væk i en god omgang Candy Crush eller ihærdigt prøver på at nå til 2048 i spillet af samme navn, bliver batteriet på din mobile enhed hurtigt drænet for strøm – også selvom den er på flytilstand. Og der er intet værre end at sidde og glo ud i luften på en lang og ulidelig flyvetur, fordi du glemte at tage din oplader med. Pak den ned i din håndbagage dagen inden og dobbelttjek, om du nu har husket den, inden du tager afsted. De fleste flyselskaber har heldigvis USB-indgange til rådighed, så du kan oplade lige så tit, du vil.

Tip: Har du en powerbank, er den også god at have med sig. På den måde er du sikret mindst én opladning, hvis flyet ikke har USB-ladestationer til rådighed.

Snacks

Når man sidder stille i længere tid og stirrer ud i luften, kan man godt have træng til at snacke lidt. Det er ingen synd. Sørg for at tag en pose nødder med, så du kan stille sulten en lille smule, inden du vil få serveret din dårlige flymad. I nødstilfælde kan det også være en god idé at medbringe lidt usunde sager. Vingummier er altid en klassiker. Hvem ved, hvornår man skulle få brug for lidt sukker?

Tip: Tænk på, hvad du tager med af spiselige ting. Gulerødder og chips larmer fx meget, når man spiser det. Det kan være til irritation for de andre passagerer. Sørg også for ikke at medbringe alt for lugtende mad, da det også kan irritere nogle. Lad derfor hvidløget blive hjemme.

Vandflaske

Sidst men ikke mindst er det altid en god idé at have en vandflaske med sig.
Hvis du vælger at medbringe din egen, så sørg for at den er tom, når du skal igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Det ville være en skam at miste den allerede inden, du er kommet ordentligt ind i lufthavnen. Selvom man af og til bliver tilbudt drikkevarer gennem flyvningen, er det stadig rart at have en backup i sin egen vandflaske, hvis tørsten pludseligt skulle stilles.

Du skal ikke foretage dig den store planlægning

At huske at pakke ovenstående ting kræver faktisk ikke den store planlægning. Hvis du tænker over det, vil du på forhånd (forhåbentligt) allerede have pakket størstedelen af dem i din rygsæk. Dine snacks og vandet kan du købe, inden du springer på flyet, og i en heldig situation kan det være, at dit flyselskab giver dig både sovemaske og ørepropper.

Med de otte essentielle ting er du hvert fald dækket godt ind på din næste flyvetur. Forhåbentligt vil de få den lange rejse til at være mere overbærelig.

God rejse!