Ældrehjælp: Giv en bedre hverdag til den ældre

Det er ikke altid nemt at være gammel. Ens muskler bliver svagere, man hører dårligere, og det er bare generelt sværere at få en funktionel hverdag, hvor man kan gøre alle de ting, som man har lyst til. Der er heldigvis råd at hente, og vi kommer med et par stykker her, som du kan implementere.

Bedre samtale med høreapparat

Hørelsen er noget af det første, der ryger med alderen. Nogle tilfælde er værre end andre, og i visse tilfælde kan det være så slemt, at den ældre slet ikke deltager i samtalen med familien mere. Og det er et problem. Heldigvis man kan med et høreapparat og Phonak høreapparat tilbehør komme et langt stykke af vejen og få den ældre til at deltage på lige fod med andre igen.

Skridsikre underlag

Badeværelset bliver med alderen det farligste rum at befinde sig i, fordi gulvet kan være glat på grund af vand. Med skridsikre måtter kan du forhindre fald, som i nogle tilfælde kan være fatale. Ens knogler har nemlig meget svært ved at hele på samme måde, som hvis man var yngre og faldt ned fra æbletræet. Derfor kan du hjælpe den ældre gevaldigt med skridsikre måtter.

En telefon med store knapper

Ens finmotorik kan også være svær at kontrollere, da mange ældre med alderen oplever gigt i led – særligt i fingrene. Derfor er det vigtigt, at de kan være i stand til at trykke på knapper og lignende, hvis de skal foretage vigtige opkald. Der findes telefoner specifikt designet til den ældre, som har svært ved små knapper.