Behandling af brandsår i hjemmet og på arbejdspladsen

Brandsår kan være en smertefuld omgang, uanset om det er et lille eller stort sår. Når uheldet er ude, er det vigtigt med brandsår behandling, der kan hjælpe med at smertelindre samt fremskynde helingsprocessen. De fleste af os har lært, at hvis vi brænder os, så skal vi have det skadede område i koldt vand med det samme. Men de færreste har tid til at stå med en kropsdel under rindende koldt vand eller dyppet ned i en balje med vand. Derfor kan det være en fordel med et produkt, der kan gøre processen mere effektiv og mindre smertefuld.

Undgå snavs og betændelse

Det vigtigste, hvis du får et brandsår, er, at du holder det rent, så der ikke går betændelse i det. Derfor skal du sørge for at rense såret grundigt, eller anskaffe dig et godt produkt til behandling af brandsår, der også er med til at rense såret. Desuden er det vigtigt at få kølet huden hurtigt ned, så du undgår overophedning og udvikling af brandsåret, og så du ligeledes minimerer væsketab, især ved store brandsår, der både kan være smertefulde og længe om at hele.

Cremer og salver til brandsår

Der findes mange produkter på markedet for behandling af brandsår, som du kan benytte efter behov. Der findes plastre og forbindinger med helende ingredienser i, der beskytter mod snavs og samtidig fremskynder helingsprocessen. Derudover findes der gels til brandsår, der fungerer som en slags salve, og som er med til at nedkøle såret og desuden har helende ingredienser. Der findes også cremer, der kan være med til at minimere skaderne, hvis du har spildt en varm væske udover dig selv, fået sat hånden mod et varmelegeme ved et uheld eller på anden vis fået et brandsår, der kræver behandling.