DIY – Kabeltromle bogreol

Er du bogelsker og kender til problemet med at have for mange bøger? De bliver hurtigt smidt hulter til bulter på borde og stole, fordi du ikke har plads til dem.

Men fortvivl ikke. Du kan hurtigt selv lave din egen personlige bogreol, så de sidste bøger også kan komme på plads.

Alt du skal bruge er:

  • 1 kabeltromle i træ
  • Rundstokke
  • 1 batteriboremaskine med sneglebor
  • 1 tommestok

Tromlen vil ikke blot fungere som en ny bogreol. Den vil tilmed også være et perfekt sofa- eller sengebord.

How to guide

Har du kontakter, der kan skaffe dig en kabeltromle, er det med at tage fat i dem. Ellers kan de bl.a. købes på Den Blå Avis og Guloggratis. Det vigtigste er blot, at du sørger for, den ikke ser for gammel og slidt ud. Du skal også sørge for, at den er i træ. Størrelsen på tromlen er op til dig. Vil du have den til at stå i værelseshjørnet vil det være mest

optimalt med en mindre tromle, mens en lidt større model ville virke bedst som sofabord.

1. Det første, du skal gøre, er at slibe overfladerne på din tromle. Da den højst sandsynligt skal bruges til andet end en bogreol, vil det være træls at have en ru overflade, der giver splinter, når man kører hånden henover den. Nu hvor du har gang i sliberen, så tag også de indvendige overflader. På den måde skader du ikke dine bøger.

2. Få målt, hvor lange dine rundstokke skal være. De skal bruges som ”rumdelere” i din bogreol og skal derfor placeres inden i tromlen. Rundstokkene skal være en halv til en helt centimeter længere end den afstand, der er fra top til bund. Derved kan de gå ned i hullerne.

3. Bor små huller hele vejen rundt med et sneglebor. Sørg for, at sneglebordet er en millimeter eller to større end diameteren på dine rundstokke. Hullerne skal bores både for oven og for neden i den inderste del af tromlen. Hvor mange huller du vil bore, er op til dig. Lad dog være med at bore for mange. Du skal også have plads til bøgerne, og jo flere huller du borer, jo flere rundstokke/rumdelere får du.
Hvis du er i tvivl om hvor, kan du kigge på billedet, der angiver, hvor rundstokkene skal sidde. Lad være med at røre overfladen og bunden af tromlen med dit bor. Det er absolut forbudt område. Du skal kun bore indvendigt.

4. Når du har boret samme antal huller for oven og for neden, skal rundstokkene sættes i. Her skal du have tålmodighed – det kan være frustrerende, når de ikke gider passe og gå ind i de borede huller. Med lidt finesse og lidt ekstra kræfter, skal det dog nok lykkedes til sidst. Det skal det!

5. Find ud af, hvor tromlen skal stå. Bær den ind på det planlagte sted og se, om den passer ind.

6. Stil dine bøger ind i din nye hjemmekreation og voila – du er færdig og har hermed fået en helt ny og smart bogreol, der med sit retro look er helt unik. Stil en lampe eller en plante på bordet, for at gøre den mere personlig.

7. Vær forberedt på komplimenter. Dine venner og familie vil uden tvivl lægge mærke til dit nye bord. Når du fortæller dem, at du selv har lavet det, vil de nok sende en ros eller to i din retning. Måske spørger de, om du ikke også kan lave en til dem.

For du har lavet et godt stykke arbejde, og kan stolt klappe dig selv på skulderen.

Tip: Hvis du ikke vil have bordet til at stå direkte på gulvet, kan du montere nogle hjul under den, så den fungerer som et rullebord. Hvis det ikke lige er sagen, kan der også findes små fødder, der kan få den hævet. Husk filtdupperne under fødderne, så den ikke ridser gulvet.