Få styr på fodringstiden i stalden

I en stald er der som oftest faste rutiner, og det ved dyrene ofte bedre end nogle andre. De har et indre ur, der fortæller dem præcis, hvornår de skal lukkes ind og ud fra stalden, hvornår det er tid til at stå op og gå i seng, og vigtigst af alt, hvornår det er spisetid.

Der findes få tidspunkter på dagen som dyrene glæder sig lige så meget til, som når det er tid til at fodre. Derfor kan fodringstiden i nogle stalde også være en udfordring. De spændte dyr begynder at sparke til boksdørene og blive utålmodige, og når man prøver at hælde foderet op til dem, så begynder de at spise, inden man er færdig med at hælde og foderet står ud til alle sider.

Et godt fodertrug er derfor et must i enhver stald. Der findes en lang liste af forskellige typer af fodertrug, så hvad enten man går rundt og fodrer de individuelle dyr, eller man har behov for et langtrug til de dyr, der fodres sammen, så findes der et fodertrug, der dækker lige præcis ens eget behov.

Fodertrugene fås også i mange forskellige størrelser fra 12 liter og helt op til 100 liter. Der findes også fodertrug beregnet til både indendørs og udendørs forbrug, så de kan bruges både til stalden, løsdriften og folden. Langtrugene kan fås med ophæng, så de kan monteres på for eksempel rør eller andet inventar, så man slipper for at skulle bore huller.

Det kan være en god idé at investere i smalle trug med ophøjet ryg, som er med til at mindske foderspild, eller trug med en regulær spildkant, der er til heste, og som griber det foder, der skulle falde ved siden af.