Find din dameparfume til hverdag og til fest

At påføre sig parfume er en fast del af mange menneskers rutiner. Især kvinders. Et sprøjt eller to lige inden man træder ud ad døren og man føler sig lige det ekstra eller en anelse forførende. For de fleste kvinder har parfumer været en fast del af badeværelsets sortiment siden teenagersårene, som langsomt har udviklet sig til dyrere og mere velduftende og klassiske dråber. Sortimentet er nok også blevet større siden ungdomsårene. Læs med her og bliv klogere på, hvilke parfumer til damer du skal bruge i hverdagen og til mere festlige arrangementer.

De forskellige dufttyper

Mange kvinder har normalt to typer dufte – dem de bruger om dagen og så dem de bruger aftenen. Dem om dagen er oftest mere søde og friske, mens de om aftenen er mere tunge og krydret. Det er nu også, sådan som det skal være, men det er ikke sådan, som parfumeverden inddeler de forskellige dufte.

  • Rene parfumer er mere klare og rene i deres udtryk. Deres duft minder om nyvasket vasketøj eller frisk havluft. Deres minimalske duft er oftest fra blomster som jasmin, hyacinter, liljer, gardenia og hvide roser. Fx Issey Miyakes L’Eau D’Issey Pure Eau De Parfum Pure.
  • Grønne parfumer er friske og citrusduftende. Det er typisk en sporty duft med en blanding af citron, mandarin, lime, grapefrugt samt blade, grøn te, græs og friske urter. Fx Elizabeth Arden Green Tea Scent Spray eller Gíorgío Armani’s Acqua Di Gioia.
  • Blomstrede parfumer fokuserer oftest på de enkelte blomsternoter fremfor at blande. Det er stærke og velkendte blomsterdufte som roser, lavendel, jasmin og orkidé. Fx Viktor & Rolfs Flowerbomb Eau de Parfum eller Yves Saint Laurents Parisienne.
  • Pudrede parfumer er bløde og feminine i deres duft. De består hovedsageligt af milde blomster som roser, jasmin og violer og gerne tilsat noget ekstra sødme som vanilje og søde frugter. Det er det sidste, som giver parfumerne deres pudret fremtoning. Fx Lancômes La Vie Est Belle Eau De Parfum eller Ariana Grandes Sweet Like Candy Eau De Parfum.
  • Krydrede parfumer er de forførende dufte. De har varme noter af orientalsk krydderi som kardemomme, safran, anis og diverse træsorter. Disse tunge dufte giver en dybe og sensuel varme, som er forførende i aftentimerne. Fx Guccis Guilty Eau De Toilette eller Yves Saint Laurents Opium.

Hvordan vælger du din næste parfume?

Meget simpelt skal du blot vælge den parfume, du bedst kan lide duften på. Dog kan dette være svært, når du befinder dig i parfumeafdelingen omringet af en masse forskellige dufte, som kan påvirke din oplevelse af parfumerne. Derfor når du skal købe en parfume, bør du gøre dette:

  • Find en lækker butik med et stort parfumesortiment, så du har noget vælge imellem.
  • Du finder en håndfuld parfumer, du godt kan lide og gerne vil prøve.
  • Du skal rense dit duftcenter i næsen med kaffebønner under hver afprøvning af parfumer, sådan oplever du parfumens rigtige aroma og duftnoter. De fleste professionelle parfumebutikker har det fremme eller så kan du tage nogle med i lommen hjemmefra.
  • Herefter vælger du dine yndlingsdufte og beder ekspedienten om nogle prøver, så du kan teste parfumerne derhjemme over en nogle dage.

På denne måde får du den helt rigtige oplevelse af din næste parfume, så du dermed ikke foretager dig et fejlkøb.