Finner til fridykning og uv jagt

Svømmefødder – der også er kendt under betegnelsen finner – er et must, når du vil bringe dine svømmeeventyr op på et nyt niveau. Det unikke design giver dig først og fremmest mulighed for at øge farten, så du får en bedre svømmeoplevelse. Samtidig kan svømmefødderne beskytte dine fødder mod skarpe sten og dyr på havbunden. Finnerne er et vigtigt tilvalg, når det gælder ABC udstyr, der både bruges til undervandsjagt og fridykning.

Sådan vælger du den rette finne

Til fridykning kan man både vælge at bruge lange svømmefødder og de såkaldte monofinner. Sidstnævnte er dog i højest grad beregnet til konkurrencedykning og er således ikke nødvendige at starte ud med, hvis du er ny i dykkerverdenen. Vil du være på den sikre side i valget af finne er det oplagt at investere i de lange svømmefødder, der typisk er nemmere at svømme og manøvrere i som nybegynder. Vil du derimod have fart og øve dig i at komme op i et højt svømmetempo, bør du overveje at vælge de monofinner. Til mere professionelle sammenhænge, der eksempelvis indbefatter jagt, er det vigtigt vælge de lange bi-finner eller stereofinner, der blandt andet udgøres af robust og modstandsdygtigt carbon-fiber.

Hvilke svømmefødder passer til snorkling?

Finner til snorklingsrelaterede sammenhænge inkluderer som udgangspunkt en mere fast hælkappe, der egner sig bedst i varmt vand. Er du på ferie i sydlige dele af verden og ønsker en svømmeoplevelse udover det sædvanlige, er det derfor oplagt at investere i såkaldte fulfodsfinner, der er designet til netop dette formål. Mulighederne er mange, når det gælder finner til forskellige formål. Derfor vil langt de fleste forhandlere stå klar til at rådgive dig om netop den type svømmefod, du behøver til dine dykkereventyr.