Fodbold til foråret: Sådan undgår du skader

Det kan være hårdt at starte op igen, nu hvor vi har gået så lang tid under corona uden græs under støvlerne. Derfor er det essentielt, at du tænker dig godt om, inden du begynder at spille igen, da for høj intensitet kan sætte dig langt tilbage igen, selvom du bare gerne vil spille. Vi kommer her med gode råd til, hvordan du starter godt op og undgår skader.

Brug sportstape

Sportstape er ikke nogen mirakelkur, men det kan hjælpe dig med at undgå skader. Det forhindrer gamle skader i at bryde op ved at holde godt sammen på din muskulatur, uanset om du bruger sportstape til skulder eller til knæ. Har du altså en mindre forstuvning i eksempelvis dit fingerled, kan det også hjælpe her.

Start langsomt ud

Selvom vi bare gerne vil ud at løbe og komme i god form hurtigt, så skal vi lade kroppen vænne os til at spille igen. Særligt kan det være hårdt for knæ, hofter og ryg at løbe på græs og blive tacklet, og derfor skal vi ikke gå all-in på den første træning eller træne 5 gange om ugen. Lad kroppen langsomt arbejde sig i form – det får du mest ud af.

Varm godt op inden træning og kamp

Vil du gerne ind og losse til bolden med det samme? Vi ved godt, at det kan være svært at afholde sig, når man ikke har sparket til en bold i lang tid, men du skal varme godt op, hvis du gerne vil undgå skader i lysken og baglåret. Disse områder er særligt udsatte.