Fokus på 5 danske brands

Vi skal som danskere sørge for at værdsætte og hylde de dygtige brands, vi har i vores lille land. De mange mærker giver os rig mulighed for at finde lige præcist dén stil, der passer bedst til os.

For at rose bare nogle af landets anerkendende mærker, har vi herunder valgt at have fokus på 5 brands, vi synes, fortjener opmærksomhed.

DAY Birger et Mikkelsen

De fleste danskere kender måske til DAY navnet gennem deres klassiske DAY ET tasker. Men brandet har meget mere at byde på end blot tasker i forskellige farver. DAY Birger et Mikkelsen laver også tøj og tilbehør, der har til formål at opfylde kravene hos den moderne kvinde. Mærket har fokus på det typisk skandinaviske design, men sørger for at kombinere romantik med noget minimalistisk lige så vel, som de prøver på at holde sine designs stilede og enkle.

By Malene Birger

Brandet blev grundlagt i 2003 og er kendt for sin karakteristiske stil og stærke kollektioner henvendt talentfulde og feminine kvinder. By Malene Birger opfordrer kvinder verden over til at være sin helt egen. Kollektionerne er fulde af personlighed og giver derfor muligheden for at finde sin egen stil og give friheden for at være præcis den person, man har lyst til at være fra dag til dag. Ikke nok med, at mærket er kendt her i Danmark, så er de stilfulde designs også kendt i resten af verden.

Mads Nørgaard

Selvom vi alle er vilde med Mads Nørgaard ikoniske striber, har brandet også mange andre spændende ting at byde på. De fokuserer på, at der hver sæson bliver kreeret klassisk modetøj, der ikke hele tiden behøver at forandre sig. Brandet skriver selv på sin hjemmeside: ”What you wear should support you in your ways and beliefs”. Det er også derfor, de kendte stribede trøjer ses i kollektion efter kollektion. Vi elsker dem!

Ganni

Med sit mærke repræsenteret i mere end 400 retail-butikker verden over, er Ganni også et af vores yndlings danske mærker. De veksler i kollektioner og sørger for, at der altid er en bred vifte af forskellige produkter. Hvis du er til fredagsfestkjoler, men også elsker at gå rundt i store afslappende bukser om søndagen, vil du kunne finde sådanne ting her. Deres inspiration finder de hos modige kvinder i København, hvor de har hovedsæde. De modige kvinder i resten af verden, er ligeledes med til at inspirere kommende kollektioner hos brandet.

Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe stammer helt tilbage fra 1993, hvor de to brødre Preben og Klaus Samsøe, valgte at åbne en lille shop i Københavns Latinerkvarter. I starten blev der kun solgt smykker, men det sortiment blev hurtigt udvidet til t-shirts – primært til mænd. I 2000 begyndte det at skride fremad, og siden da har mærket være kendt som et brand med mange forskellige muligheder indenfor modeverdenen. Kollektionernes inspiration stammer primært fra det københavnske gadeliv og har et strejf af skandinavisk ånd.

Hvilke danske brands shopper du for det meste? Og har du et yndlings mærke?