Gå fra hverdags- til festmakeup på under en halv time

Står du af og til og skal ud ad døren, før du overhovedet er kommet hjem fra arbejde? Veninderne har inviteret på vinaften, og du skal stresse hjem, for at nå at blive klar. Foruden at glatte dit hår og springe i et nyt sæt tøj, skal du også have lagt nyt makeup. Makeuppen er det mest tidskrævende – eller er det?

Vi har opstillet en række gode tips til, hvordan du hurtigst muligt kan gå fra din normale hverdagsmakeup til en uimodståelig festmakeup. Alt dette kan gøres på under en halv time.

Find din makeup frem!

Dyk ned i makeuppungen og find alt fra mascara til læbestift og øjenskygge frem. Ved at finde de ting, som du tror, du skal bruge, har du også mulighed for at danne dig et overblik.
OBS: Hvad du vil bruge, er op til dig. Disse tips giver eksempler på, hvad du kan vælge at påføre, før du igen skal ud ad døren og videre i byen.

Gør op med dig selv, hvad du vil bruge

Skal det være en dag uden contour, men kan du ikke undvære både bronzer og highlighter? Skal øjnebrynene tegnes op eller ej? Når du har fundet dine produkter frem, er det en god idé at finde ud af, hvad du vil bruge. De ting du vælger, kan du komme ned i makeuppungen igen.

Klar, parat, start!

Dan din base med et let strøg pudder. Er du træt efter en lang dag på arbejdet, kan du hurtigt se, hvordan dit ansigt kommer til at se varmere og mere frisk ud med lidt pudder. Pas dog på ikke at overdrive med det. Du skulle nødigt få en kant under hagen, der giver dit ansigt en mørkere farve end halsen. Sørg for at udligne med børsten.

Grib fat i bronzeren og highligteren

Hvis det blev en dag uden alt for meget contour, kan du stadig bruge din bronzer og highlighter. De vil fremhæve dine kindben og være med til at give huden glød. De er tilmed også med til at gøre ansigtet mere smalt og opkvikkende.

Frisk din mascara op

Tog du allerede mascara på fra morgenstunden, tager det ingen skade af at blive opfrisket lidt. Hvis du derimod ikke har mascara på i forvejen, vil dette være tiden til at gøre det. Vær opmærksom på, at for meget mascara kan få dine vipper til at klumpe. Vær påpasselig med mængden.

På med eyelineren

Form dine øjne med eyelineren. En lille sort streg langs øjenvippekanten giver dig tætte øjenvipper, og sørger også for, at du får et friskere look. Du har sikkert oplevet, at det kan være svært at påføre eyelineren, så det kommer til at være identisk på de to øjne.
Derfor er dette også det mest tidskrævende punkt. Vær omhyggelig med påføringen og tag dig den tid, du har brug for.

Påfør øjenskyggen

Mener du ikke, at du har tid eller lyst til at gå i gang med det helt store ”smokey eye”-projekt, er der ingen grund til bekymring. Læg et let lag af naturlige farver, der gør sit til, at dine øjne vil få tilført opmærksomhed. Øjenskygge er også en ting, der er med til at bringe liv til dine øjne.

Find læbestiften frem

Når du er tilfreds med resten af makeuppen, kan du sætte prikken over i’et ved at lade læbestiften løbe henover dine læber. Skal du se uimodståelig ud med en rød farve, eller er du mere ovre i de mørkere nuancer? Uanset hvilken farve du vælger, er det en god idé at bruge en lipliner også. Den får dine læber til at se fyldigere ud og giver et bedre resultat.

The end

Voila! Du er færdig og kan nu nyde en hyggelig aften med dine veninder.

Forhåbentligt tog opfriskningen af din hverdagsmakeup ikke mere end en halv time. Du vil derfor måske stadig have tid til at sætte dig ned, og svinge benene op, inden du skal ud og kridte danseskoene.