Giv din bolig et frisk pust med trægulve som fx eg, bøg, jarrah m.m.

I disse tider betyder ens hjems indretning og interiør mere og mere. Det er med til at afspejle en families personlig og er samtidig også det sted, man kan trække sig tilbage, når verden presser på. Eftersom ingen familier er ens, så er hjemmene det heller ikke. Dog er der en fælles konsensus om, at trægulve er moderne, smarte, eksklusive og ikke mindst naturlige at have i sit hjem. Dette gælder for så vidt også træmøbler. Overvej sammen med os, hvorvidt du burde give din bolig et friskt pust med trægulve.

De forskellige trægulve og træsorter

De fede ved trægulve er, at du kan vælge forskellige typer og sorter. Derfor kan du stadig få fremskaffet dig et unikt gulv, som ikke ligner alle de andre trægulve. Du kan nemlig både få massive trægulve og parketgulve i træsorterne birk, eg, valnød og mange flere. Nu tænker du sikkert, hvad er forskellen på alle disse? Jo, nu skal du høre.

Forskellen på parketgulve og massive trægulve er

  • Massivt trægulv består af den samme træsort igennem hele brættet og er et gulv, som kan slibes mange gange.
  • Parketgulve er derimod i flere lag, som oftest 3 lag, hvor det øverste lag er slidlaget og det er den træsort, som gulvet er gjort i og som er det lag, som kan slibes. De andre lag er som regel gran, fyr, krydsfiner eller spånplade.

De forskellige træsorter

Der findes mange forskellige typer af træsorter, som hver har sit eget unikke udseende og udtryk. Du kan fx få:

  • Ask: en meget hård træsort, som kan modstå en del. Findes både i mørke og lyse nuancer. Består af fine åremønstre, som bliver smukkere med tiden.
  • Birk: en blød træsort, som er utrolig lys. Ikke særlig velegnet til rum med meget slidtage. Meget karakteristisk med sine flotte farvevariationer og knaster.
  • Bøg: en hård træsort med et klassisk udseende bestående af åretegniner og mønstre. Kommer i forskellige nuancer som lys, medium brun og endda også rosa overtoner.
  • Douglas: har flotte vener, som bare udstråler træ. De kommer i varme toner, som udstråler natur og tradition.
  • Eg: en meget slidstærk træsort med flotte åremønster. Kommer i forskellige nuancer som lys, brun-gule og mørke nuancer. Egetræsgulve er umiddelbart en af de mest populære former for gulv.
  • Fyr: en blød træsort, derfor ikke så meget slidtage. Meget rustik og naturlig af udseende.
  • Jarrah: meget eksklusiv træsort og også en af de hårdeste træsorter. Stor farvevariation fra mørkebrunt til lys laksefarvet.
  • Valnød: også en meget eksklusiv træsort med farvevariationer fra lysebrunt til mørkebrunt. Denne bliver med årenes løb lysere og kan få sig en speciel gyldenbrun glød.

Når du skal vælge

Uanset hvad du vælger af trætype og træsort, kan du med garanti give dit hjem et friskt pust. Trægulve kan stort set være i alle rum med undtagelse af badeværelset. Trægulve trives nemlig bedst i tørre forhold. Dog skal du overveje, hvor du placerer trægulve henne. I køkken, entre og stue kan det være nødvendigt med en slidstærk træsort, som ask, bøg, eg eller Jarrah. Som husejer burde du virkelig overveje om trægulve ikke lige er noget for dig og dit hjem. Det vil i hvert fald give dit hjem et naturligt pust og en bid af naturen indenfor.