Guide til flot hud

Når det handler om flot hud, gælder det om at finde den rigtige daglige rutine. Glat og flot hud kommer desværre ikke med et fingerknips. Det tager tid og hårdt arbejde.

Rens

En af de vigtigste ting på vejen mod flottere hud er, at du sørger for at rense dit ansigt for alle de bakterier, der kan have sat sig. Find en god ansigtsrens og brug den morgen og aften. På den måde sørger du hele tiden for at give din hud mulighed for at fremstå frisk.
Undgå så vidt muligt håndsæben, når du renser dit ansigt. Det virker udtørrende og vil ikke gøre noget godt for din hud.

Hvis din ansigtsrens ikke også fungerer som øjenmakeupfjerner, skal du sørge for også at få fjernet dine mascararester med en separat rens. Dine øjenvipper kan også tørre ud og i værste tilfælde, kan de falde af, hvis de ikke bliver renset godt nok.

Skrub

Glemmer du at rense dit ansigt, når du er i bad? Ved at du allerede står under rindende vand, har du derved den bedste mulighed for at få renset godt ud med en god ansigtsscrub. Den vil hjælpe med at fjerne det øverste lag af døde hudceller.
Vælger du en med korn i, skal du så vidt muligt sørge for, at kornene er små. De store korn kan ødelægge din hud, hvilket kun vil påføre mere skade, end det vil gavne dig.

Plej

Hvis du ikke plejer din hud med en god dag- eller natcreme, er arbejdet spildt. Det er nemlig vigtigt, at din hud bliver smurt ind. Lider du af tør hud, vil det være en god idé at gå efter en creme med meget fugt i. Det er med til at bløde din hud op. Hvis du har mulighed for det, kan det anbefales at købe både en dag- og en natcreme.
Grunden til dette er ganske enkel. Din hud opfører sig anderledes om natten, og derfor vil det være mest optimalt, hvis du påfører en god natcreme, inden du går i seng. Diverse natcremer er nemlig med til at hjælpe din hud med at genopbygge sig selv, når du sover.
Hvis du ikke mener, at du har råd til en ordentlig natcreme, kan dagscremen også bruges. Som anbefaling vil vi dog mene, at man burde anskaffe sig begge dele.

Er du lidt af en hyggemoster, kan du også pleje din hud ved at bruge ansigtsmasker. Har du tid anbefales det, at du putter en ansigtsmaske på 1-2 gange om ugen.

Bruger du andre teknikker, når du skal pleje og passe din hud?