Hvilket par gummistøvler skal du vælge dette efterår?

I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage om året. Det siger ikke så lidt. Derfor findes der i vores optik ikke dårligt vejr, men kun dårligt påklædning. Mange danskere investerer i regntøj og gummistøvler, hvilket kun er praktisk med vores udendørs kultur og cykling i skole og på arbejde. Engang plejede gummistøvler at være yt og noget man betragtede som decideret kikset, men i dag er gummistøvlen popularitet stigende, hvilket skyldes en større variation af designs og modeller. Dog kan det være svært at vælge, hvilken model man skal have for at kunne holde sine fødder tørre og varme. Bliv klogere sammen med os og find ud af, hvilken model du skal købe til de danske regnvejrsdage.

De moderigtige gummistøvler

Med moderigtige gummistøvler er det primære formål blot at holde fødderne tørre, hvilket jo er støvlens formål i sig selv. De skal hverken bruges til vandre ude i skoven eller lege i naturen, samt er de heller ikke nødvendigvis særligt isolerende. Et oplagt valg vil her være korte gummistøvler, da de til forveksling sagtens kunne give sig ud for at være en almindelig ankelstøvle. Hvis du ønsker de almindelige lange gummistøvler, er Ilse Jacobsen og Hunter et godt byd på dette. Dine fødder vil være smarte og moderigtige – selv i gummi.

De praktiske gummistøvler

De praktiske gummistøvler kan – udover at holde dine fødder tørre – tåler mere slid og skal helst være, så de beskytter et godt stykke af benet. De er også af et tykkere materiale, så de kan holde til mere og samtidig giver en smule varme. De er fantastiske til regnvejrsture eller vandring i fugtigt terræn. Det kunne både være i skoven, til havearbejdet eller måske gåture med hunden. Her kunne modeller som LaCross Hampton II, Aslvik og Tretorn være en mulighed.

De varme gummistøvler

Almindelige gummistøvler holder regnen ude, men ikke nødvendigvis kulden. Derfor hvis du ønsker at holde dine fødder varme, skal du investere i et par gummistøvler med isolerende for. Ved sådan et par får du ikke bare gummistøvler, men også et alternativ til vinterstøvlen. Forede gummistøvler kommer både i korte og lange modeller, men det er særligt den lange model, som vil give mest varme til den kuldskære. Her vil brands som Viking eller Isle Jacobsen.

Vedligeholdelse af gummistøvler

Lækre og gode gummistøvler er ikke ligefrem billige og ligesom med alt andet skal gummistøvler også korrekt opbevares og vedligeholdelse ordentlig. Dine gummistøvler vil bare fungere længere og bedre, hvis du gør nogle få ting for det. Hvis de fx er møgbeskidte, bør de vaskes med sæbe og børste med bløde hår. De skal opbevares tørt og helst køligt, så et kælderrum ville være fint. Inden du tager dine støvler i brug og faktisk også løbende under brug, anbefaler vi gummiimprægnering eller noget tilsvarende gummiimprægnering uden opløsningsmiddel.