Hvordan du udsmykker din bolig med lækkert tapet

Der er mange måder, hvorpå du kan udsmykke din bolig – tapet er en af de måder og er samtidig utrolig personlig i sin udsmykning. Tapeter kan være med til at skabe liv og få en særlig stemning frem i dit hjem. Dog er tapet ikke for de frygtsomme. Du skal være modig, ikke bange for at eksperimentere og klar til en drastisk forandring. Hvor tapet er særlig anvendelig, er, når man ønsker at indramme hjemmets områder og deres formål. Læs med her og få et par tips og tricks til, hvordan du udsmykker din bolig med tapet.

1. Dekorer væggene

Dette er selvfølgelig den mest oplagte måde at bruge tapet og er også den hurtigste vej til at forandre et rum. Du kan enten tapetsere hele rummet eller blot en af væggene. Ved at tapetsere et lille område markerer du en zone og skaber dermed et hyggehjørne, kontor eller sofaområde.

2. Forny møblerne

Mange er begyndt at bruge tapet på sine møbler for at genopfriske deres udseende eller for at give dem mere farve. At skulle dekorer vægge kan selvfølgelig virke som hårdt arbejde eller måske er det for meget farve og mønster på én gang. Derfor er tapetsering af møbler en oplagt mulighed. Du kan tapetsere skabe, skabslåger og bordplader for at give et mere festligt look. Husk dog at beskyt overfladen, så du ikke slider på tapetet i det lange løb. Du kan eventuelt lakere pladen eller lægge en glasplade over.

3. Farverigt loft

Hvis du vil være anderledes i din måde at bruge tapet, kan du også tapetsere loftet. Det vil give en helt anden effekt i rummet. Dette er faktisk ikke et nyt fænomen – det har været set i mange kirker og herskabsboliger, så hvorfor skulle du ikke gøre det samme?

4. Forandr gulvet

Er du træt af dit gamle trægulv? Så kan du give dit gulv nyt liv med tapet og selvfølgelig en gang lak. Det er en forholdsvis billig løsning end at skulle skifte hele gulvet, dog kræver det en del forberedelse for at kunne være et fantastisk resultat.

5. Hvad med de overskydende tapetrester?

Du står måske tilbage med en del tapetrester efter et større tapetseringsprojekt, men du ved ikke, hvad du skal gøre med det. Hvad, vi ved, er, at du ikke skal smide det ud. I hvert fald ikke endnu. Du kan faktisk gøre en masse ting med dine tapetrester, som vil være en ekstra detalje i dit hjem og som vil give liv. Du kan sætte det på lampeskærme, skotøjsæske eller måske lave dækservietter. Det er faktisk kun din fantasi, som sætter grænser for tapetets brug i dit hjem.