Smertelindring og opvarmning med OXD

Dyrker du fitness eller sport på øvet til højt plan, er det alfa og omega at varme musklerne godt op før hver eneste træning. Det kan være en tidskrævende affære, og derfor kan boostende hjælpemidler i form af varmeposer og OXD cremer være en stor hjælp, så du kan komme hurtigere i gang med træningen. Samtidig virker varmeposer smertelindrende i kombination med koldterapi. Mulighederne er derfor mange, når det gælder varmeposer og OXD-behandling.

Sådan virker varmebehandling

Du kan benytte både varmecremer – i form af OXD-varianter – og varmeposer som en del af den smertelindrende varm/frys behandling. Læg eksempelvis varmeposen i 80 grader varmt vand i 4-5 minutter, pak den ind i et håndklæde og placer posen på det sted, hvor du oplever smerter. For mange er det ofte i lænde- og rygområdet, at varmebehandling virker særligt effektivt. Selvsamme poser kan også anvendes til frysebehandling ved at lægge dem i en fryser i et par timer. Det er vigtigt at pakke poserne ind i et tykt stof eller håndklæde ved brug for at beskytte huden – uanset om de har været på køl eller i varmt vand.

Virker på forstuvninger

Udover at hjælpe med at varme musklerne op til træningen eller behandle muskelskader, kan varmeposer også være med til at behandle seneskader og slag som forstuvninger og blå mærker. Hertil kan du endda også anvende dem på tandpine, eller når du har fået fjernet visdomstænder. Her er det oplagt at bruge dem i nedkølet tilstand, da kølig behandling typisk virker bedst på inflammatoriske tilstande. Ved smerter i muskler er det typisk varme, der skal til. Derfor er det netop også cremer som OXD, der kan virker særligt brugbart, når du skal varme op til træningen.