3 tips til at holde din hunds pels i topform

Hunden er menneskets bedste ven, og ligesom at vi går til frisøren, så skal hundens pels også tages sig af, hvis den ikke skal vokse vildt og voldsomt til gene for både hund og ejer. Vi kommer her med tre gode råd til, hvordan du kan holde din hunds pels i topform.

Trim den løbende

En god måde at holde styr på hundens pels på er ved at få den klippet løbende. Mange hundefrisører benytter sig af abonnementsordninger, hvor du kommer ind hver tredje måned og får et klip til hunden. Hvis du synes, at dette er for dyrt, kan du selv vælge at gøre det med en hundetrimmer. Vær dog opmærksom på, at det kan være tidskrævende, hvis hunden ikke bryder sig om det.

Red filtre ud hver dag

Særligt mens hunden er ung og stadig har hvalpepels, skal du holde stærkt øje med filtre, som sætter sig i pelsen konstant. Disse er irriterende for hunden, da de godt kan gøre ondt, og samtidig kan du risikere, at hunden skal barberes helt ned til huden, hvis du sender den til frisør med en masse filtre i pelsen. Det er ikke kønt, og hunden vil heller ikke finde det behageligt at være ”nøgen”.

Klip pelsen mellem poterne

Mange hunde synes, at det kilder en smule, når pelsen mellem poterne skal klippes, men det er nødvendigt onde, hvis du gerne vil holde din hunds pels i topform. Det er vigtigt at træne berøring med poterne fra, at hunden er ung, så den er vant til det, når den engang vokser sig større.