Genbrugs makeover – Karlekammerskab

Som årene er gået, har stilen i din bolig måske ændret sig. Er de gule vægge blevet malet over med en hvid, rustik farve, og har du tilmed fået skiftet gulvtæppet ud med et lyst egetræsgulv?
Sådanne ændringer kan hurtigt gøre meget ved et rum.
Det kedelige brune karlekammerskab står derfor og skiller sig ud. Dens farve kan nu virke for frembrusende i forhold til omgivelserne, den står i.

Dette behøver dog ikke være et problem. Selvfølgelig er der en løsning af hente, og du behøver hverken sælge eller give skabet væk. Det kan fortsat blive stående. Med lidt arbejde og en nem makeover, kan du nemlig give dit møbel et nyt liv.

Fra gammelt til nyt – så lidt skal der til

Herunder er der opstillet et før og efter billede af et gammelt karlekammerskab fra 1900-tallet.
Skabet har allerede været igennem første transformation, inden billedet til venstre blev taget. Lågerne og de indvendige hylder var oprindeligt af træ ligesom resten af skabet. De er førhen blevet udskiftet med glas. På den måde fik karlekammerskabet allerede der et nyt unikt udseende, ved at man pludseligt kunne se ind det uden at skulle åbne en trælåge først.

Efterfølgende er skabet blevet sprøjtemalet hvidt af flere omgange. Hvis du ikke har mulighed for at sprøjtemale dit møbel, kan det også gøres i hånden med en normal pensel. Malingsformen har været med til at give træet en glat og pæn overflade. Den nye og knapt så antikke farve, har fået møblet til at passe bedre ind i rummet og i den nye indretning.

Skabet har ligeledes fået implementeret et stykke gennemsigtigt, hvidt broderet stof i begge låger. Porcelænsstellet på glashylderne er dermed blevet skjult, og virker nu knapt så iøjefaldende. Som en ekstra finesse er der blevet hængt en kunstig, lidt mere farverig, blomsterkrans om nøglen.
Når man kigger på billederne, skulle man tro, det var et nyt møbel. Alt, det har krævet, var lidt maling og et touch af kreativitet.

Find penslen frem og kom i gang

Har du et gammelt møbel, der trænger til en forandring, og går du også med overvejelserne om at male den? Lad ovenstående billeder være et prægtigt eksempel på, hvor lidt der skal til for at bringe nyt liv til et gammelt møbel.