Gode råd: Derfor skal du ikke bygge selv

Selvom du måske er blevet inspireret af Nybyggerne og gerne vil bygge noget fra bunden selv, så er det ikke uden risiko. Det ser måske hyggeligt ud, når parrene slår et par søm forkert i og griner det af sig, men det er noget andet, når det er dine penge og dit hus, som står på spil. Vi kommer her med tre grunde til, at du ikke bør bygge selv derhjemme.

Du har ikke styr på udstyrets funktioner

Selvom du har lejet eller købt udstyr til at kunne bygge dit drømmehus, så er det ikke sikkert, at du har nogen som helst idé om, hvordan du skal bruge en gravko med gummilarver eller noget mere simpelt udstyr til træskæring. Det kan godt tage lang tid at lære, og det er ikke sikkert, at det er det værd.

Du har ingen idé om tidsestimat

Når du går i gang med noget, er der væsentlig forskel på, hvor lang tid du skal bruge kontra, hvor lang tid en fagmand skal bruge på samme opgave. Det er værd at have med i overvejelserne, når du ser på tilbuddet, som lyder på 600 kroner i timen.

Du kender ikke de normale procedurer

Selvom man ser YouTube-videoer, så er det bare en lidt mere kompleks omgang at skulle bygge en større ting samlet, når man også skal tage højde for andre ting i byggeriet. Du har ganske enkelt ikke en idé om, hvor du skal starte, og hvad du skal være opmærksom på undervejs ved de forskellige elementer, når du sætter det hele sammen.