Miniguide: 3 tips til at hjælpe den ældre

Mange familier har et overhoved, som desværre ikke bliver yngre med tiden. Det leder ofte til nogle problemer i hverdagen, og man kan som familie ikke altid være der, medmindre man bor sammen med den ældre. Der er mange måder, hvorpå man kan støtte den ældre i hverdagen, og vi kommer her med et bud på tre af slagsen.

Hjælp til hørelsen

Med tiden vil hørelsen bare blive ringere, og det kan man ikke gøre så meget ved. I hvert fald ikke på den biologiske front, men til gengæld kan man redde samtaler hen over spisebordet med et høreapparat fra eksempelvis GN Resound. Dette er noget, som kan hjælpe både familiemedlemmer og den ældre, så samtaler ikke skal råbes og gentages, hvilket leder til pinlighed for begge parter. Det kan i sidste ende føre til, at den ældre ikke er en del af samtalen.

Problemer i køkkenet?

Noget, som ældre ofte har problemer med, er madlavning, fordi det kan være svært at åbne dåser og løfte tunge fade. Det leder til, at de ikke længere kan lave de madretter, som de var gode til, og som de faktisk kan lide at spise. Her kan du hjælpe dem med handicapvenligt køkkenudstyr, som er egnet til ældre og lidt svagere muskler.

Pas på hoftebrud

Muskler og knogler bygges bare ikke op på samme måde igen, når man er ældre. Et fald kan derfor vise sig at være fatalt, da knoglebrud ikke sådan lige genopbygges naturligt. Du kan derfor med skridsikre måtter være med til at forhindre fald på eksempelvis badeværelset.