Sådan gør du din indretning mere personlig

Føler du, at dit hjem er blevet et omvandrende IKEA-katalog, og at du ikke har formået at personliggøre noget som helst? Måske har du hængt et familiebillede op hist og her, men er det monstro nok? Der er heldigvis hjælp at hente. Med ganske få ændringer og opfriskninger, kan du nemlig hurtigt få skabt personlighed i din indretning.

Kontoret

Når man snakker om en mere personlig indretning, gælder det om at skabe liv og opbygge en historie. Har du en stak billeder, der måske bare har ligget gemt væk i en skuffe, kunne det en god idé at finde dem frem og få dem hængt op. Sæt et rionet op foran dit skrivebord og brug små træklemmer til at hænge dine billeder op med. Hvis du får tilsendt postkort fra familie og venner, vil det også være passende at hænge dem her. På den måde vises det frem, og du vil allerede nu have skabt mere personlighed til kontoret end før – blot ved at fremvise billederne og kortene. Pimp også skrivebordet op med ting, du holder af. Elsker du fx at rejse, så se, om der kan findes plads til en globus, der kan stå og pynte på hjørnet. Find ting, der afspejler sig i dine interesser og hobbyer.

Stuen

Sidder du af og til i din sofa og kigger på de bare vægge i stuen? Du har ikke rigtigt fået hængt noget op endnu udover dit store fladskærmstv. Det er en skam. Stuen er det rum, hvor folk typisk bruger mest tid. Derfor er det også vigtigt, at du formår at skabe en vis form for hygge og personlighed i netop dette rum.

Lyttede du meget til LP’er, da du var ung, og har du stadig din kasse med pladerne stående? Find den frem fra gemmeren og udvælg dine yndlingsplader. De behøver ikke være gemt væk i skunken eller under sengen. Hæng dem i stedet op på en af de hvide vægge, og giv dem nyt liv. Du skaber en unik form for dynamik og hygge, hvis du tager dig tid til at give rummet personlighed. Hver gang du kigger på LP’erne på væggen, vil du forhåbentligt blive mindet om de gode tider på dansegulvet, hvor du hoppede rundt til tonerne fra dine yndlingskunstnere.

Soveværelset

Hvad skal være det første, du får øje på, når du vågner og det sidste, du ser, inden du falder til ro i sengen?

Soveværelset er et rum, hvor kun få personer kommer. Dog er det ingen undskyldning for, ikke at lægge lidt ekstra kærlighed i værelset. Giv det en romantisk stemning med en afdæmpet og rå farve på væggene. Beige eller hvid fungerer altid godt. Er dine indbyggede skabe og ved at være lidt kedelige og ensformige? Sådan har de måske stået de sidste ti år?

Smut ned til en malerbutik og find noget flot tapet. Vælg ikke de skrappeste farver, du kan finde. Mønstret skal være tåleligt at se på. Brug tapetet på dine kedelige skabslåger, og giv dem nyt liv ved at peppe dem lidt op.

Terrassen/altanen

Måske er du allerede kommet godt i gang med at gendekorere rummene i dit hjem, men har glemt alt om din terrasse eller altan. Hvorfor ikke også give den et frisk pust med et strejf af nytænkning?At lave møbler og dekorationer ud af træpaller er efterhånden begyndt at blive en dille, alle kender til. Det er populært og smart. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Så hvis du selv er handy, eller kender en tømrer/handyman, må du lige tage fat i den person og smigre dig til en af disse flotte pallebænke. Det kræver arbejde og kreativitet at få banket tingene sammen, men når arbejdet er gjort, vil du uden tvivl kunne stå stolt og tilfreds tilbage og nikke på hovedet. Dit nye møbel er unikt og har netop gjort, at din altan er blevet opfrisket.

Andre idéer

Billeder er altid en god ting til at personliggøre noget med. Det vækker minder frem, og giver dine medmennesker et godt indblik i, hvilke ting og personer du værdsætter. Hvis du f.eks. er meget til en fransk form for indretning, ville det være en god idé at køre med samme tema i hele huset. Et godt og gennemgående tema, er ligeledes med til at skabe ramme om noget, du kan lide.

Hvis du er mere til det kreative og selv kan lide at hamre og banke, er der tonsvis af ting, du kan tage fat i. Det er bare med at Google dig frem til potentielle møbler, som du kan lave. Pimp også dine hjørner op, så det ikke bliver så kedeligt at kigge ind i en hvid væg. Køb sjove skilte med relater bare citater på. De er altid med til at få et smil frem hos dine gæster.